Skidtest 20/21

Testfavorit topptur 2021: Scott Superguide Freetour

I kategorin Topptur valde vi att fokusera på lätta skidor men samtidigt prioritera åkprestanda. Scott Superguide Freetour är en av våra testfavoriter.

Text: Åka Skidor • 2021-01-17 Uppdaterad 2021-11-09

Artikel i samarbete med Scott Sports

Scott Superguide Freetour

+ Redo för svår åkning

Pris 7 500 kronor 
Längder 178, 185 cm
Mått 134-104-122 mm
Radie 24 m
Vikt 1 580 g

Denna nyhet i Superguideserien är precis som sina smalare syskon en sandwichskida med en elliptisk träkärna av paulownia och bok som är förstärkt med kolfiber samt aramidfiber. Skidan har rocker i topparna och är förberedd för Scotts stighudssystem. Sidoskärningen är rakare på mitten. 

Hela skidan greppar bra oavsett vilket underlag du åker på. Den är mer direktionell och styv än lekfull. Skidan är redo för långa åk med blandade förhållanden där du vill få flyta i lössnön, sätta fast kanterna på hårt underlag, känna dig trygg i trånga passager, traversera is och slutligen surfa slask. Skidan heter vad den är tänkt för, Freetouring. Du vet vad du vill ha och vad du turar för. Du är redo att tura långt för stora åk. Puder är målet men du är väl medveten om att ett långt åk ofta innehåller fler fören än drömsnö från topp till botten.

Teståkarnas kommentarer

»Trots sin bredd är den kvick och lätt att kasta in i nästa sväng. Det är extra kul i korta svängar.« Oskar Damström

»Jag tycker att den är surfig men även så mångfacetterad att den klarar mängder med olika underlag.« Christian Kalmendal


Teståkarnas omdömen och de andra skidorna i kategorin topptur hittar du här.

Hela Åka Skidors Skidtest för 2021 med samtliga 72 par skidor i alla kategorier hittar du här.

Sponsrade inlägg är en del av Åka Skidors annonseringsutbud. Åka Skidor utformar inlägg tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du är intresserad av sponsrade inlägg, hör av dig till: calle@advertise.se


Text: Åka Skidor • 2021-01-17
SkidtestPrylguideScottSkidtestTopptur

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top