5fd930d613d13

Alperna

Massivt snöfall intar Alperna i helgen

Som om inte Alperna fått nog med snö, nu kommer ytterligare ett dump.

Text: • 2015-02-20 Uppdaterad 2015-02-20

Kung Bore välsignar Alperna i helgen och bjuder in stormen Steffen från Atlanten, som bryter det högtrycksbälte som legat över Alperna de senaste dagarna. Detta leder till att det blir god utdelning av puder och snön kommer falla från sydväst under lördagen, enligt wePowder. Efter det kommer en kallfront som kan medföra snöfall över hela västra Alperna. 

I franska Alperna beräknas det snöa upp till en halvmeter på sina håll, men även Schweiz får god utdelning under de kommande fyra dagarna. Mest snö totalt väntas komma i södra och i västra Alperna. 

Åka Skidors lavinskola del 1 – Förstå riskerna

Pudersäkra områden att hänga i under helgen är till exempel Monte Rosa, Alpe d’Huez, Les deux Alpes, Val Thorens, Gotthard, Saas Fee och Berninapasset.

Även Andorra får en god påfyllning med snö.

Åka Skidors lavinskola del 2 – Snökunskap
Massivt snöfall intar Alperna i helgen
7 Sköna skidhotell i Alperna
Åka Skidor bokade biljett till Alperna och lät snörapporten helt och hållet diktera villkoren

Här kan du surfa in för att se en tydligare karta. Scrolla längst ner på sidan och zooma in de områden som får mest snö! 


Text: • 2015-02-20
Alperna

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen