Foto: Verbier Promotion

Alperna

Oslagbart pris på Liftkort i Verbier för ungdomar

Är du under 25 år gammal kan du just nu köpa ett liftkort i Verbier och hela Les 4 Vallées för 3300 kronor. Det nya och orimligt billiga årskortet speciellt för ungdomar finns tillgängligt nu under en begränsad tid.

Text: Gabriella Edebo • 2017-09-06 Uppdaterad 2017-09-06

Nu finns det nya och orimligt billiga liftkortet speciellt för ungdomar för Verbier och de 4 Dalarna tillgängligt att köpa under en begränsad tid. För omkring 3300 kronor kan du som är upp till 25 år gammal köpa ett årskort.

Företagen ansvariga för liftsystemen i områdets drift har valt att lansera det nya kortet för att främja skidåkning bland den yngre generationen. Lanseringen ses som en investering på lång sikt och gör  att orterna, som i vanliga fall tillhör några av de dyraste i Alperna, blir mer tillgängliga för ungdomar.

Verbier verkar vara en av vinterns hetaste orter för svenska säsongare att söka sig till, antagligen mycket tack vare den här dealen på liftkort. Att hemsidan är helt på franska och att Les 4 Vallées inte direkt gått ut med någon info om dealen kanske skvallrar om att tanken med det hela egentligen kanske är tänkt mer för lokala ungdomar. Men inget i det finstilta verkar hindra faktumet att  även svenska säsongare ska kunna åka till Verbier i vinter och betala nästan 10 000 kronor mindre för liftkort.

Oslagbart pris på Liftkort i Verbier för ungdomar

Fakta Mont4Card

Vad?
Årskort för Les 4 Vallées, det största sammanhängande skidområdet i Schweiz med orterna Verbier, Nendaz, Veysonnaz och Thyon). Nyinfört ungdomspris med samma förmåner som ordinarie årskort.

Pris?
400 CHF (Lite drygt 3300 SEK*)

Ordinarie pris för ungdom (7 – 25 år): 1402 CHF (ca 11 700 SEK*)
Ordinarie pris för barn (0 – 6 år) 825 CHF (ca 6 900 SEK*)

För vem?
Alla barn och ungdomar födda mellan 1993 och 2010. (barn födda senare får åka gratis)

Vad ingår?
Fri tillgång till hela Quatre Vallées under både vintersäsongen 2017/2018 och sommar 2018 samt ett kupong-häfte med erbjudanden som bland annat:
– 6 dagar i Chamonix, Frankrike
– 6 dagar i Val d’Aosta, Italien
– 5 dagar i Portes du Soleil, Frankrike & Schweiz
– 50% rabatt på 1-5 dagars liftkort i Arosa / Lenzerheide, Schweiz
– 5 dagar i orter tillhörande Vail Group i USA (Vail, Breckenridge, Keystone med flera)
– 5 dagar i Grandvalira, Andorra
– 5 dagar i Silvretta Montafon, Österrike
– 3 dagar i Sierra Nevada, Spanien
– Lokala förmåner och erbjudanden

När?
Går endast att köpa mellan 1a september och 30e november nu under hösten.

Hur?
Köps online via deras hemsida eller i en liftkortskassa på plats.
Mer info om liftkortet och hur du köper det hittar du på www.mont4card.ch

(Sajten är på franska så använd dig av en webbläsare med översättningsassistans eller google translate ifall dina kunskaper för det aktuella språket är bristande.)

Oslagbart pris på Liftkort i Verbier för ungdomar
Foto: Verbier Promotion

Fakta Les 4 Vallées

De 4 Dalarna är det största skidområdet i Schweiz och skidorterna som ingår i sytemet består av orterna Verbier, Nendaz, Veysonnaz och Thyon.
Les 4 Vallées garanterar skidåkning redan från november till slutet av april och är känt för att erbjuda besökare allt från park, pist, lättillgänglig offpist i världsklass, fantastiska möjligheter för topptur och åkning på hyfsat hög höjd från Mont Fort på 3330 meter över havet.

Mont4Card är ett årskort som även gäller på sommaren och ger tillgång till hundratals kilometer av stigar för vandring, löpning och mountainbike samt till parken för downhill.

* Alla priser översatta från CHF till SEK gäller för dagen då artikeln publicerades

 

Verbier – Hippast i Alperna


Text: Gabriella Edebo • 2017-09-06
AlpernaSkidorterLiftkortResenyheterVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen