Stjärnspäckade lag i årets Skiers Cup
Foto: Swatch Skiers Cup

Stjärnspäckade lag i årets Skiers Cup

Nu ska det återigen avgöras vilken kontinent som är bäst på friåkning. Årets upplaga av Skiers Cup bjuder på en sanslös laguppställning där en uppsjö av världens bästa friåkare kommer till start.

Sverre Liliequists och Kaj Zackrissons skapelse, Skiers Cup, växer sig allt större. Skidåkningens svar på Ryder Cup är inne på sitt sjätte år totalt och årets tävling ser ut att bli riktigt stark.

Kaptener för är Richard Permin för Europa och Sage Cattabriga-Alosa för amerikanerna. Bakom dem radar en sanslös bra skara skidåkare upp sig. 

Tävlingen går till så att respektive lags lagkapten ställer varsin åkare mot varandra i grenarna backcountry slopestyle och big mountain, och för varje seger får ett lag ett poäng.

Förra året segrade Europa efter att ha vunnit backcountry slopestyle med 10-8 och big mountain med 20-16. Därmed tog Europa sin tredje totalseger och leder med 3-2 så amerikanerna lär vara rejält sugna på revansch. 

Årets Skier Cup går av stapeln i Andorra – närmare bestämt i Grandvalira, den 30-4 februari, för den som är intresserad att kanske boka en resa dit. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!