Här är skidorterna med mest snö just nu
Foto: Salomon Freeski TV

Här är skidorterna med mest snö just nu

Efter en torrperiod står snö åter på schemat igen Alperna. Stora delar av alperna väntar stora snöfall, men vill du vara helt säker på att få snö ska du bege till Schweiz.

Förra veckan rapporterade vi att snön återigen är på väg in över Alperna – och i stora mängder dessutom. Framför allt är det Frankrike och Schweiz som kommer ta emot stora mängder snö – och det är även dit ni ska bege er om ni vill vara 100 procent säkra på stabilt snödjup. 

Schweiz är för tillfället de land som stoltserar med bäst snödjup generellt sett. Engelberg toppar den inhemska tävlingen med 335 cm på toppen. Med det är skidorten även tvåa i hela alperna, enbart glaciären Kaunertal i Österrike är bättre.
Därefter följer Lötschental med 310 cm, Andermatt med 300 cm och Crans med 260 cm snö. 

I Frankrike har många av de större skidorterna fått till en bra grund att stå på inför de stundande snöfallen. Bäst av alla i de franska alperna är dock Orelle, som är en del av Les 3 Vallées, med 270 cm. Två på listan är lilla Flaine – en dryg timme från Chamonix – med 244 cm. 

På tal om Chamonix. För er som har bokat en resa ner till skidmeckat, eller för den delen till Val Thorens, Alp d'Huez eller Val d'Isère/Tignes, så är det bara att gratulera. Förutom ett stabilt snödjup förväntas det snöa stora mängder den kommande veckan. På toppen av Chamonix ligger det drygt 238 cm och i Val d'Isère har de 220 cm. 

I Österrike är det som sagt Kaunertaler-glaciären som har mest snö. Hela 366 cm finns det att tillgå på toppen och droppet till andraplats i landet, Sölden, blir därför rejält. Sölden har dock mer snö än de större skidorterna i Frankrike med sina 266 cm. 

Tittar vi i Skandinavien och framför allt i Sverige och Norge ser vi att norrmännen är lika överlägsna som Therese Johaug i helgens 3-mil. Myrkdalen klockar in hela 290 cm och Roldal, med sina 280 är inte långt efter.

Största snödjupet i Sverige hittar ni för tillfället i Kåbdalis, Ramundberget och Hemavan med sina drygt 90 cm i snödjup. Sveriges största skidort, Åre, kan stoltsera med drygt 83 cm.  

 

 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!