Resguide

Topptur i Skandinavien – Carl Lundbergs 5 favoriter

Bergsguiden Carl Lundberg listar sina 5 favoriter för topptur i Sverige och Norge.

Andreas Køhn på väg till backen. Foto: Johan Kristofers
Artiklar

Stora äventyr på korta avstånd – cykel till berget

Skidåkning på även ett litet berg kan bli en stor upplevelse med tält, spritkök och packningspulka. Vilka berg har du inom cykelavstånd från din ytterdörr?

Artiklar

Vassfjellet Vinterpark – stadsnära skidåkning utanför Norges tredje största stad

Åka Skidor passade på att åka till Norge dagarna innan gränsen stängde på obestämd tid. Det resulterade i att vi fick det coronastängda Vassfjellet (nästan) för oss själva.

Artiklar

Första skidorten i Skandinavien har öppnat

Idag öppnade norska Kvitfjell för säsongen och välkomnar både träningsgrupper och alla med säsongskort att komma och åka på den sparade snön.

Åka Skidor

Ett säkert hösttecken: säsongens första Åka Skidor är här

Dröm dig bort till kyligare temperaturer och ett stabilare världsläge med det första numret för säsongen av Åka Skidor.

Artiklar

Sommarskidåkningen är säkrad – 11 meter snö i Fonna

För dig som sitter hemma och har ångest över att denna säsong kom till ett abrupt slut så kan du nu andas ut: Folgefonna i Norge har börjat gräva fram vägen och liftarna och siktar på att öppna som vanligt i maj.

Artiklar

Mindre utsläpp men bättre åkning – går den ekvationen ihop?

Nikolai Schirmer bestämde sig inför förra vintern att kapa sitt utsläppskonto ordentligt, men ändå få till mer och bättre skidåkning. Hur det gick ser du i filmen "Endless Winter 3".

Alperna

Här får du mest skidåkning på ett liftkort

Blir du lätt less på att nöta samma backe om och om igen? Då kanske det är dags att dra på roadtrip med ett så kallat multiliftkort. Alltså ett liftkort som ger till tillgång till en hel buffé av skidorter att välja bland. För vem vill käka a la carte när det finns all you can eat-buffé?

Artiklar

EVI Skis – den lilla skidfabriken i Norge

Historien bakom EVI Skis vars handgjorda skidor endast tillverkas på beställning och där gamla och trasiga skidor blir till nya i en 200 år gammal lada i Oppdal.

Artiklar

Se den nya inomhusbacken i Oslo ta form

I januari öppnar den sprillans nya åretruntanläggningen för skidåkning strax utanför Oslo och nu börjar bygget ta form. Fasaden är på plats och den första sittliften installerades igår.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top