Nyheter

Första snön har fallit i Alperna

Säsongens första snöfall har kommit på toppen av Titlis i svenskfavoriten Engelberg.

Utdrag ur SMHIs Puderindikator, även känd som Vädervarningar i Sverige
Nyheter

SMHI: Pudervarning utfärdad i Stockholm

Puderindikatorn, även kallad "Vädervarningar i Sverige", tipsar om kraftiga snöfall i Stockholmsområdet. Här är er guide till Stockholms bästa puderåk.

Snöfall på väg in över Sverige. Bild: SMHI
Nyheter

Puderalarm: Nu kommer mer snö till Sverige

Ett nytt stort snöfall rör sig mot den svenska fjällkedjan. Under veckan väntas mycket snö i mer eller mindre hela fjällvärlden.

Artiklar

Dags för snön att bäddas in för sommaren

Konsten att spara och återanvända gammal snö. Nu läggs överbliven snö från säsongen på hög för att täckas över och invänta en tidig säsongsstart till hösten.

Artiklar

Skola i Karlstad har köpt en egen snökanon

Skattkärrsskolan i Karlstad har köpt in en snökanon för att se till att den lilla pulkabacken på skolgården kan användas oavsett tillgång på natursnö under vintern.

Artiklar

Här är skidorterna som redan öppnat eller gör det snart

Tre skidorter i Sverige har redan öppnat och på många håll i landet går snökanonerna för fullt.

Artiklar

Säsongens första svängar i Åre

Tim Larsson tog sig en promenad i sidledes spöregn för att claima säsongens första svängar i Åre.

Artiklar

Nu har vintern officiellt kommit till Sverige

Nu har vintern kommit till Sverige. I alla fall rent officiellt enligt SMHIs mätningar. Igår uppmättes säsongens första mätbara snödjup i Kittelfjäll och i Tarfala är det nu meteorologisk vinter.

Artiklar

Vallåsens snöfabrik är redan igång

Idag är det 15 plusgrader vid Vallåsens skidanläggning, men trots det har snökanonerna redan satts igång och producerar snö för att backen ska kunna öppna redan innan jul.

Artiklar

Sveriges sydligaste skidåk

I helgen tog Dennis Melin och Christoffer Persson tillfället i akt och bestämde sig för att åka skidor med havsutsikt vid Ales Stenar i Skåne.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top