Han byggde en snövessla av en Smart Car
Foto: Autobahn Tuning

Han byggde en snövessla av en Smart Car

Nu kan du lyssna på bilstereon samtidigt som du tar dig upp för berget för bottenlös puder.

Vid sidan av heli-skiing har cat-skiing blivit ett allt mer populärt sätt att uppleva naturen och samtidigt få avnjuta härlig puderåkning. Det tråkiga är bara du behöver ett terränggående fordon för att ta dig ut i vildmarken och en snöskoter ska bli väl kallt när kylan slår till.

Då hade det varit bättre med en värmande kupé och en klassisk bilstereo – eller det är åtminstone vad vi tänker att kanadensaren, Tod Andersson, funderade på när han bestämde sig för att byggde om en Smart Car till en snövessla(eller snowcat om vi ska prata utrikiska).
– Det var bara en tanke som slog mig och det verkade som den rätta saken att göra, säger Anderson till CTV

Bilen som användes var en Smart Car från 2006, och medan larvfötterna togs från en fyrhjuling så designades och tillverkades skidorna till framhjulen av Anderson själv.
– Bilen är som gjord för att användas som snöskoter, den har motorn fram och är bakhjuldriven, så jag var bara tvungen att testa, säger Tod Anderson. 

Foto: Autbahn Tuning

Totalt ska bygget ha kostat honom drygt 60 000 kronor och det tog runt en och halv månad att färdigställa det nya fordonet. Topphastigheten är 70 km/h, men den är dock inte tillåten på vanliga vägar.

Det ska dock inte vara några problem för det tar Anderson bara dryga timmen att byta tillbaka till vanliga hjul. 

Med andra ord ett projekt för att bilintresserade skidentusiaster där ute!

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!