Intervju

Artiklar

Möt mannen bakom succékontot Jerry of the day

Inte många känner till Colton Hardy. Desto fler känner till hans Instagram-konto "Jerry of the day". Utan tvekan ett av de bästa kontona på sociala medier.

Artiklar

Alric Ljunghager – när skidfoto blir till konst

Alric Ljunghager är ett av de senaste svenska tillskotten till den internationella skidfotokonsten. Och det med en stil som är till 100 procent hans egen.

Artiklar

Jackie Paaso – om mörker och medaljer

Den svensk-amerikanska Friåkaren Jackie Paaso gör i vinter sin elfte säsong på Freeride World Tour. Vägen dit har varit kantad av åratal av kamp mot mörker och depression. Men ljuset fanns hela tiden i skidåkningen.

Artiklar

Åsiktsmaskinen Felix “Felkan” Lundin

Felix "Felkan" Lundin är en av den svenska skidbubblans verkliga centralgestalter. Inte för att han syns mest eller åker störst – utan mer för att han är överallt, hela tiden och inte drar sig en sekund för att säga vad han tycker.

Artiklar

Ishockeyproffset som blev bergsguide

När Tobias Granath växte upp hade han två drömmar, att bli ishockeyproffs och att bli bergsguide. Idag har han uppfyllt bägge två. Åka Skidor åkte till Engelberg för att träffa Sveriges mest ambitiösa bergsguide.

Artiklar

Kelly Sildaru – Fenomenet från Estland

Kelly Sildaru från Estland är bara 14 år men har redan befäst sin position som en av världens bästa slopestyleåkare och sopar banan med åkare som skulle kunna vara hennes morsor.

Artiklar

Nygift och peppad: i huvudet på Reine Barkered

Åka Skidor tog ett snack med storbergskungen Reine Barkered om livet som nygift, försäsongen i Åre och tillvaron på Freeride World Tour.

Jacob Wester laddar batterierna i naturen

Vi undrade hur det stod till med Jacob Wester inför säsongen 2016/17. Hade tillräckligt många benböj gjorts under försäsongsträningen, vilka bindningar kör han helst i numera och vart går drömresan i vinter egentligen? Svensk skog och salta vågor visade sig vara viktiga komponenter hos den framgångsrika friåkarens uppladdning.

Nyheter

Stockholm vill arrangera vinter-OS – satsar miljoner

Nu börjar jakten efter ett vinter-OS i Stockholm 2026. DN rapporterar att kommunstyrelse kommer klubba igenom ett beslut om att satsa 10 miljoner i en studie om Stockholms förutsättningar att arrangera spelen.

Artiklar

Skiers Accredited – Absolut gehör på berget

Myterna om skidnätverket Skiers Accredited är snudd på lika många som snöflingor i fjällen. Men vad handlar det egentligen om? Åka Skidor bestämde sig för att gå till botten med saken en gång för alla.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top