Han är mannen bakom skidvärldens roligaste instagram-konto
Foto: Burton/Jerry of the Day @ Instagram

Han är mannen bakom skidvärldens roligaste instagram-konto

Skulle vi säga Colton Hardy hade du med stor sannolikhet sagt; vem?
Säger vi däremot 'Jerry of the Day' skulle du antagligen haja till.
Han är nämligen mannen bakom det otroligt populära instagram-kontot.

Varje dag publiceras bilder och videos på mer eller mindre dråpliga situationer hämtade från skidvärlden. Därefter sprids de likt vinden bland sociala medier och vänner och skidåkare taggar varandra i bilder och kommenterar i stil med: "det här är så du!".

Colton Hardy är killen bakom instagram-kontot 'Jerry of the Day', men det som på ytan ser ut att vara hån och förlöjligande av skidåkning och dess entusiaster är snarare en hyllning till alla dem som älskar att stå på snö.
– Det jag har upptäckt är att alla kan samlas kring 'Jerry of the Day'. Alla är en "Jerry" och alla gör dumma saker. Det var ett tag när jag startade då skidindustrin bara handlade om de sjukaste klippen, mest puder och proffs som skulle trumfa varandra. Nu har folk tagit ett steg tillbaka för att skratta åt det och det är riktigt bra, säger Colton i en intervju med Burton.com.

Han berättar även i intervjun att han inte har som mål att såra någon, och att det inte handlar om att vara taskig.
– Att inte såra någon är viktigt. Istället ska man omfamna hela grejen att "Jerry" handlar om att göra dumma grejer. Vi får alla dumma idéer då och då, inklusive jag själv, men jag är bara så glad att det är så många som är villiga att bjuda på sig själva och skickar in bidrag. 

Jerry snagging some untouched leftovers #forthefreshies #backyardpillows #pondskimsavagery // @shakesmartin

Ett filmklipp publicerat av Colton // Jerry of the Day™ (@jerryoftheday)

Kärt barn har ofta många namn brukar det heta, och med "Jerry" är det ingen skillnad. Även om grundepitetet är "Jerry" finns det variationer så om Joeys, Gapers, Beaters, Barneys eller Kooks.
En "Jerry" står ofta ut i backen, antingen tack vare sina svårigheter att ta sig ner eller sin fullskaliga hybris vid eventuella hopp. Men medan de ofta ses som ett skämt spelar de en vital roll i skidåkningskulturen menar Colton. 
– För mig ligger storheten i att det finns så många olika sorter "jerrys", säger Colton. Du har "Joey" som gör allt för att få den perfekta bilden och ignorera allt vad säkerhet heter. Du ser personer med en 3-metersrigg som tittar upp vid nacken och du tittar på det och tänker: det där är ett jättebra sätt att bryta nacken på. 

Shot secured ✔️ #footyfortheboys // Jerry Hunter @newschoolersdotcom

Ett foto publicerat av Colton // Jerry of the Day™ (@jerryoftheday)

– Eller så har du "Full Send Jerry", som egentligen existerar bland alla skidåkare, bra som dåliga. Det handlar ofta om episka krascher som tenderar att bli virala. Det är videos som du bara tittar på och frågar dig själv; vad tänkte du på där?!

Flashback Friday to when this naked Jerry poached the @jonolsson1 Invitational and became a #legend #hamburgermeat #fullsend #firstteamalljerry

Ett filmklipp publicerat av Colton // Jerry of the Day™ (@jerryoftheday)

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!