Skidbalett på toppen av Mont Blanc
Foto: Fabien Maierhofer

Skidbalett på toppen av Mont Blanc

En grupp galna fransmän släpade med sig skidor och filmutrustning till toppen av Alpernas högsta berg för att väcka liv i den forna olympiska grenen skidbalett.

Att bestiga Alpernas högsta berg på ca 4810 meters höjd är en utmaning i sig, men det tyckte inte filmaren Fabien Maierhofer och han kompis som kallar sig för "MisterGoodGuide" (hans riktiga namn är Cédric Grand) från Frankrike var tillräckligt.

De ville återuppliva den klassiska OS-grenen skidbalett vars konst sedan länge glömts bort och ersatts av slopestyle, snowparks och trappräcken. Och de ville göra det på toppen av Mont Blanc.

-"Det var ett jäkla jobb att genomföra och filma det här" berättade filmaren Fabien Maierhofer om projektet.

Om någon är nyfiken och vill se mer om hur de bar sig åt för att filma och genomföra dansen på "Europas tak" så har de även klippt ihop en 15 minuters film från bakom kulisserna på inspelningen. Där får vi följa teamet ända från parkeringen, via en natt i hytta, till toppen och ner igen efter de dansat klart där de firade med pizza. Filmen är på franska men YouTubes autoundertext fungerar halvdant åtminstone för att översätta det entusiastiska gängets samtal.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!