Artiklar

Glaciär på Mont Blanc nära kollaps

Delar av Courmayeur på den italienska sidan av Mont Blanc fick evakueras denna vecka efter att varma temperaturer fått en av glaciärerna farligt nära en kollaps.

Alperna

Världens bästa skidåkning: Courmayeur

Åka Skidors 17 favoriter: Courmayeur. En skön mix av stora berg,
livsnjuteri på italienska och 
grym skidåkning, på sydsidan 
av Monte Bianco.

Alperna

Skidbalett på toppen av Mont Blanc

En grupp galna fransmän släpade med sig skidor och filmutrustning till toppen av Alpernas högsta berg för att väcka liv i den forna olympiska grenen skidbalett.

Alperna

I skuggan av Mont Blanc

Den ser ut att komma från framtiden men har anor från Romarriket. Välkommen till Refuge du Goûter och direkt närhet till Europas vita gigant.

Alperna

Alpernas alla 82 toppar över 4000 meter

Klättraren och skidåkaren Liv Sansoz från Frankrike bestämde sig för att bestiga alla 82 toppar över 4000 meter i Alperna. På ett år. Helt utan hjälp av liftar.

Team Sweden dominerade på fototävling

Det blev en svensk storslam i Courmayeur på foto- och filmtävlingen Click on the Mountain där de kammade hem utmärkelserna för bästa film, streetbild och actionbild.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top