Senaste fika-trenden: pocket bacon
Bring along the bacon. Foto: Kevin T McHugh

Senaste fika-trenden: pocket bacon

Åka Skidors gourmetpatrull har nosat rätt på den hetaste fikatrenden från det allsmäktiga Nordamerika – bacon i fickan.

Sedan urminnes tider har den mänskliga arten haft en svag punkt för rökt och rimmat sidfläsk, men det var på 1600-talet som det i tunnskuret format fick sitt stora genomslag. Idag äter gemene amerikan strax över åtta kilo bacon om året, så att trenden att ha det som mellis i fickan kommer just därifrån är knappast någon överraskande nyhet. Lika groteskt som det är genialiskt, och lika flottigt som det är förbannat mumsigt.

Så här går du tillväga för att skapa denna knapriga läckerbit:

1. Använd valfri metod för att tillaga ditt bacon för att få till just den krispighet som du föredrar. Beprövade metoder involverar stekpanna, ugn, mikro, grill eller våffeljärn. Åka Skidor avråder däremot från brödrosten.

2. Placera färdiglagade skivor på lite hushållspapper för att låta överflödigt fett rinna av och absorberas av pappret.

3. Förpacka därefter enligt personlig preferens och vilja att dedikera en specifik baconficka med större acceptans för flottläckage. Vi rekommenderar att linda in i papper eller aluminiumfolie och placera i en ziplockpåse innan allt slinker ner i fickan.

4. Välj ficka beroende önskad temperatur på snacksen vid servering kontra rådande väderförhållanden och luftfuktighet.

5. Kom ihåg att sharing is caring och att du ses som en snål jävel om du drar upp delikatessen ur fickan utan att bjussa ditt sällskap på en smakbit. Sök upp en enslig fjälltopp eller göm dig inne på dasset om du vill ha ditt fläsk ifred.

Veganvariant: För de som valt att leva ett köttfritt liv men har cravings för krispigt bacon finns fejkon. Både köpevariant och hemmagjorda funkar fint i fickan.

"Lika groteskt som det är genialiskt, och lika flottigt som det är förbannat mumsigt."

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!