Italienska Sauze d’Oulx har genomgått en fascinerande förvandling. Från festglatt 1980-tal till dagens fridfulla charm och alpina idyll.
Vi har scannat av nyheterna i bokhandeln. Det här är våra åtta favoriter för skidåkare.
Åka Skidors skribent Henrik Hultberg har bott i Italien i över tjugo år. Det här är hans bästa skidkrogar på stöveln.
Svenskägda burgarnästet Shed Burgers steppar upp och öppnar nu även hotell i Verbier.
En riktigt bra hamburgare blir ännu bättre efter en lång skiddag. Vi har sammanställt en lista över skidvärldens bästa burgarhak.
Här bjuder skidåkande kocken Lindor Wink på fyra recept ur hans nya kokbok Snowfood.
Den skidåkande superkocken Jonas Bolling ger sitt recept på den ultimata bergsmackan.
Åka Skidors gourmetpatrull har nosat rätt på den hetaste fikatrenden från det allsmäktiga Nordamerika – bacon i fickan.