Fem svenskar klara för X-games

Fem svenskar klara för X-games

Inbjudningarna till X-games trillar in och nu är två till svenskar inbjudna att tävla: Emma Dahlström och Oscar Wester fick extra fina julklappar i år.

"Jag fick den bästa julklappen, en inbjudan till X-games", skriver Emma Dahlström på sin facebooksida.

Igår var det även dags för en försenad klapp till Åka Skidors bloggare Oscar Wester, som fick sin första inbjudan till X-games slopestyle någonsin.

"En av mina största drömmar går i uppfyllelse, jag är inbjuden till X-games", skriver han.

Både Emma och Oscar visade fin form på slopestyle-tävlingen Dew Tour för två veckor sedan. Emma blev bästa svensk med 82 poäng som räckte till en andraplats. Här är Emmas andra åk som nyligen tog henne till prispallen.

Med detta åk slutade Oscar Wester trea i Dew Tour-kvalet.

För många åkare är X-games det största som händer i deras karriärer. X-games har tidigare setts som skid- och snowboardvärldens OS och anses fortfarande vara den allra största tävlingen inom extremsporter.

I fjol tävlade svenskarna Henrik Harlaut och Emma Dahlström X-games och Harlaut tog även hem big-air-guldet för andra året i rad.

I nuläget är fyra svenskar inbjudna till X-games freeski slopestyle i januari: Henrik Harlaut, Emma Dahlström, Oscar Wester och Jesper Tjäder. Den senare tackar därmed nej till VM som körs samtidigt. Henrik Harlaut tävlar även i big air-grenen.

På snowboardsidan är Sven Thorgren inbjuden att köra slopestyle och big air.

X-games går av stapeln i Aspen, Colorado den 22-25 januari.

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!