Övriga världen

Nyheter

Åka Skidor levererar ljuset i januarimörkret

Åka Skidor tar en omväg i Alperna och kollar några skidorter vid sidan av de stora bjässarna. Och så åker vi skidor med Ingemar Stenmark i Kittelfjäll. Och mycket, mycket mer.

Artiklar

(Nästan) på skidor i Nordkorea

Åka Skidor skickade vår reporter Niclas Sjögren till Nordkorea för att som en av de första västerländska journalisterna åka skidor i den nybyggda skidorten Masikryong. Det gick... nästan.

Artiklar

Baqueira-Beret – Puder i Pyrenéerna

Åka Skidor åkte till Baqueira-Beret i de spanska Pyrenéerna inställda på gamla pittoreska stenhusbyar, katalanska tapas och vårskidåkning i värmande sol. Istället fastnade vi för betongkolosser, ett grymt hamburgerställe och iskall pudersnö.

På skidor i Nordkorea

Sam Smoothy drog förra vintern till Nordkorea för att utforska landets enda skidort Masikryong Ski Resort. En minst sagt udda resa...

Artiklar

Dimman lättar över Kaukasus

Georgien är kanske inte den första destinationen man tänker på när man planerar sin skidsemester. Men Kaukasusbergen som sträcker sig genom landet har toppar på över 5000 meter och här finns både moderna skidanläggningar och helikopterskidåkning.

Artiklar

Afghan Ski Challenge – tävlingen med uttalat vapenförbud

Alla får vara med och först i mål vinner. Afghan Ski Challenge är en enkel tävling i ett komplicerat land.

Kim Jong Un bötfäller ministrar efter uteblivna skidframgångar

Kim Jung Un vill ha resultat och han vill ha det snabbt. Nu tvingas landets idrottsdepartement till "obligatoriska donationer" efter uteblivna skidframgångar.

Plastbacken i Sheffield – ur askan i elden

Tre skidåkare återupptäcker de nedbrunna resterna av det som en gång var Englands största skidanläggning.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top