Alperna

Nyheter

Skidsnack: Puderlarm i juliska alperna och gratis åkning från Skistar

Årets första skidsnack flaggar för stort dump över juliska alperna, gratis åkning från Skistar och ny resetjänst från Ikon Pass.

Nyheter

Äntligen snö i södra Alperna

Södra Alperna i Frankrike har haft ont om snöfall – tills nu. I lördags landade det in runt 50 centimeter på 2 000 meters höjd.

Resguide

5 bakvägar till pudret i Alperna

Det här är 5 bakvägar in i några av Alpernas största skidsystem för dig som vill vara först ut i nysnön på morgonen.

Nyheter

Stort snöfall över Alperna

Snön sveper in över Alperna och det roliga ser ut att fortsätta även under veckan.

Nyheter

Franska skidsäsongen igång – det här behöver du ha koll på

Den franska skidsäsongen har gjort premiär och till helgen öppnar fler orter. Här kan du uppdatera dig på coronarestriktionerna som gäller i dagsläget.

Nyheter

Raka spåret från Sverige till Alperna med tåg

Vintern 2022 kör Snälltåget linjen Malmö-Schwarzach-St Veit och blir de första att köra direkttåg från Sverige till Österrike.

Okända Pärlor

Experten tipsar till Alpernas 10 bästa hemligheter

Ingen svensk har besökt lika många skidorter som den legendariske resarrangören Peffe Brzezinski. Det här är hans 10 bästa hemligheter i Alperna.

Österrike

Bad Gastein – svenskfavoriten i Österrike

Österrikiska Gastein har kallats för Svenskarnas favoritort i Alperna. Åka Skidor tog rygg på ett lokalt skidproffs för att reda ut det.

Artiklar

Världens bästa after ski enligt Åka Skidor

Avsluta skiddagen i skön stil på Åka Skidors favorithak över hela skidvärlden.

Artiklar

Klosters bjuder på kunglig friåkningsterräng

Klosters i Schweiz är både den brittiska kungafamiljens tillhåll i Alperna och ruvar på en friåkningsterräng som det talas oväntat lite om.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top