Världens bästa friåkare gör upp i kontinentkamp
Sverre Liliequist är med och kör i Europalaget. Foto: swatchskierscup.com / D.Carlier

Världens bästa friåkare gör upp i kontinentkamp

Idag startar den prestigefyllda lagtävlingen Skiers Cup, där Europa möter Amerika. Lagen är fyllda av totalt 18 skidåkare av absolut världsklass och kampen om vilken kontinent som är bäst kommer bli hård.

Extremskidåkarna och radarparet Sverre Liliequist och Kaj Zachrisson startade tävlingen Skiers Cup och i år är det femårsjubileum för tävlingen i Zermatt. 

Nu på förmiddagen sker den första tävlingen i Skiers Cup; slopestyle ute i offpisten.

Skiers Cup går ut på att det är två lag, Europalaget och Amerikalaget, som tävlar mot varandra. Varje lag har en kapten och det är kaptenen som har valt ut åkarna i sitt lag. I år är Julien Regnier kapten för Europalaget och Seth Morrison för Amerikalaget.

Fjolårets åkare i Skiers Cup. Foto: swatchskierscup.com / D.Carlier

Skiers Cup innehåller två grenar; en friåkningstävling och en backcountry slopestyle-tävling. Tävlingskonceptet bygger på match-racing man mot man, vinnaren får en poäng till sitt lag. Sedan räknas poängen ihop och bästa laget vinner bucklan. 

Så här körs heaten i dagens slopestyle-gren:

Så här ser dagens heat ut.

Foto: swatchskierscup.com / D.Carlier

Sverre Liliequist är uttagen att tävla i Europalaget. Båda lagen innehåller skidåkare av världsklass, de absolut bästa som syns i de stora skidfilmerna. 

Vi är såklart partiska och hejar på Europalaget, men Amerikas lag i år är riktigt starkt så det kommer bli en spännande utmaning.

Här är en teaser inför Skiers Cup:

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!