Skidstjärnan: Jag var hög varje gång jag körde X Games
Foto: Brian Bahr/Getty Images

Skidstjärnan: Jag var hög varje gång jag körde X Games

Han har vunnit sju guld och fyra silver i X Games. Nu avslöjar skidstjärnan Tanner Hall att han rökt marijuana inför var och en av tävlingarna.

Det blev stort rabalder när X Games stoppade alla dopingprov under tävlingarna i Oslo i februari. Beslutet fick bland annat norska skidförbundet att bryta sitt avtal med norska TV2, samtidigt som de tävlande hävdade då att de inte hade något att dölja.

Nu kommer dock ett uttalande som ger kontroversen nytt liv. I ett intervju med The New Yorker säger skidstjärnan, och den frekventa användaren av cannabis, Tanner Hall att han varit hög under alla X Games-tävlingar han ställt upp i.
– Jag har använt det när jag tävlat i X Games. Det hjälper med att hantera stressen och att bli av med ångesten. 

Hall som själv har använt cannabis på daglig basis sedan han var 18-19 år gammal berättar även att det är massor av idrottare som röker – och av god anledning påstår han.
– Du skulle bli förvånad hur många i eliten som röker. Inom snösporter är det nästa en självklarhet. Men jag har pratat med idrottare inom skateboard, snowboard, surfing och BASE-jumping som alla användare sig av cannabis, precis som många affärsmän och politiker bakom lykta dörrar, säger Hall.

Totalt har Hall vunnit sju guld och fyra silver under sin X Games-karriär och är därmed en av tävlingens största profiler någonsin. Även om han är en förespråkare för legalisering av cannabis så säger han också att det inte är för alla.
– Vissa människor kan inte hantera marijuana, det får dem att bli galna. Jag tycker inte att den sortens människor ska använda sig av det på daglig basis eller på berget. Däremot är det en bra grej för mig och min hjärna. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!