Succédebut för Sveriges nästa OS-hopp
Giulia Tanno, Kelly Sildaru och Jennie-Lee Burmansson på pallen i Nya Zeeland.

Succédebut för Sveriges nästa OS-hopp

Jenni-Lee Burmansson, lägg det namnet på minnet. I helgen gjorde det 15-åriga stjärnskottet från Sälen debut i världscupen i slopestyle, och det med besked.

15-åriga Jennie-Lee Burmansson blev i helgen trea när säsongen för världscupen i slopestyle drog igång på Nya Zeeland. Hon har tidigare varit för ung för att få ställa upp på den här nivån men visade nu att hon definitivt är ett namn att räkna med, trots sin unga ålder.

Vinnaren av vinterns första världscup i Cardrona, Nya Zeeland blev Kelly Sildaru, en annan 15-årig debutant från Estland som fick hela 90 poäng från domarna för sitt åk där hon bland annat körde switch 1080 med en mute-grab. Med 86.60 poäng blev Giulia Tanno tvåa och Jennie-Lee var inte långt efter med sin score på 84.60. På de två första hoppen körde hon en 540 åt vardera håll för att sedan avsluta med en 720 på det sista, dessutom med olika grabs på varje trick. Totalt deltog 32 åkare i damklassen.

Jennie-Lee Burmansson är född 2002 och uppvuxen i Sälen och kommer inför den här säsongen få träna med det svenska landslaget och testa vingarna mot de stora namnen i världscupen. Enligt uppgift ska hon ha imponerat på domarna med sin avslappnade och självsäkra stil och förmåga att hålla sina grabs längre än många andra.

 

Det svenska freeskilandslaget har befunnit sig på Nya Zeeland för två veckor av träningsläger som uppladdning inför säsongens tävlingspremiär. Jennie-Lees nästa världscup blir Big Air i Köpenhamn (!) i början av november.

På herrsidan blev Jesper Tjäder bästa svensk med en femteplats. Vinnaren av kvalet Henrik Harlaut blev tillslut sjua och Oscar Wester nia. Britten James Woods vann med 91.80 poäng.

Alla resultat från tävlingen:
Damer Slopestyle
Herrar Slopestyle

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!