Arc’teryx satsar stort – lanserar pjäxa och ryggsäck

Arc’teryx satsar stort – lanserar pjäxa och ryggsäck

Arc'teryx gör några av världens bästa och tekniska skidkläder. Men nu vill företaget revolutionera marknaden med en egen touring-pjäxa och lavin-ryggsäck.

Sedan 90-talet har Arc'teryx skapat slitstarka kläder för äventyrslystna skidåkare och klättrare. Nu kommer nyheten att företaget nu satsar på att på allvar slå sig in på pjäx- och ryggsäcksmarknaden.

Med sin nya pjäxa kastar företaget in hatten i den allt växande marknaden av touring-pjäxor byggda för att dels ge en njutbar gång uppför men även klara av trycket av utförsåkning.
Pjäxan är tillverkad med hjälp av Salomon och kommer i tre olika modeller; Proline Carbon, Proline och Proline Women's. De kommer även finnas möjlighet till två val av innersko där den ena är inriktad mer för klättring(mjukare) och den andra mer för utförsåkning(tyngre och mer styv).

Vikten kommer ligga på drygt 1,2 kilo för en Proline Carbon med den lättare innerskon och 1,3 kilo för Proline med en tyngre innerskon. Den dyrare pjäxan kommer kosta runt 9000 kronor och den billigare version kommer gå lös på drygt 6500. 

 

Arc'teryx ryggsäck heter heter Voltair och är en lavin-ryggsäck. Företaget har lagt ner fem år av produktester och har totalt 28 patent på olika delar av väskan.
Med Voltair hoppas företaget på att revolutionera marknaden kring lavin-ryggsäckar genom att ett erbjuda en lättare och, enligt Arxteryx, en mer funktionell väska än traditionella ABS-väskor.

Det mest anmärkningsvärda med Voltair är att väskan använder sig av en fläkt, likt Black Diamonds Jet Force, för att blåsa upp kudden. Fläkten drivs av ett utbytbart litiumbatteri och att kudden kan blåsas upp åtta gånger till skillnad från många andra ABS-väskor som måste byta patron vid varje användning.  

Priset på ryggsäcken förväntas ligga runt 11-12 000 kronor beroende på om du vill ha 20- eller 30-litersmodellen. 

 

 

.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!