Årets sjukaste åk utsett

"Holy fuck! Oh my God! That was the scariest thing I've ever done!" Hans åk är något utöver det vanliga..

"Jag har tänkt på den där linjen i flera år. Det är svårt att hitta en ränna som den, de existerar nästan inte. Jag var faktiskt inte så rädd däruppe på toppen men det blev läskigare och läskigare. När jag befann mig i rännan kände jag att det här är det läskigaste åket jag någonsin gjort. Jag insåg hur utmanande det var, hur sårbart det hela var och hur fort jag körde. Det var första gången i mitt liv som jag upplevde att en linje blev läskigare efter att jag dropat in," säger Cody Townsend till webbsajten Shock Mansion.

 

Det blev storslam för amerikanaren Cody Townsend under galan Powder Awards, skidvärldens egen guldbaggegala som hålls av tidningen Powder Magazine. Han vann bland annat "Best Line" för sin insats i filmen Days of My Youth, där Townsend skidar en mycket smal ränna djupt in i Alaskas Tordrillo Mountains. När han har satt på sig skidorna kastar han sig utför, med sikte rakt ner mot öppningen i botten av de massiva bergsväggarna.

Townsend är uppvuxen i Santa Cruz i Kalifornien och började åka skidor som tvååring. Nu är han 31 och får allt han skidar att se lätt ut. Han gillar branta rännor, djupt puder och att åka pillows. Mellan 2006-2009 tävlade han i friåkning men ägnar nu sin tid åt filminspelningar och att skriva för olika skidtidningar.

Här är Cody Townsed's hela segment från succéfilmen Days of My Youth, som spelades in i vintras, producerad av MSP Films och Red Bull Media House.

Vid galan vann Cody Townsend också "Full Throttle" som är en utmärkelse som går till årets "hårdaste, snabbaste och starkaste ripper". Som om inte det var nog kammade Coddan även hem "Best Male Performance", också för insatsen i Days of My Youth. Skidtidningen Powder Magazine's läsare fick rösta fram årets tio bästa skidåkare och där hamnade Townsend på tionde plats.

Här kan du se alla nominerade till "Best Line" och när Cody Townsend tar emot priset.

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!