5fd923555928a

Artiklar

Snowpulse – ny airbagryggsäck

Schweiziska Snowpulse gör ryggsäckar med inbyggd airbag som utlöses om en skidåkare hamnar i en lavin.

Text: Åka Skidor • 2008-04-04

Schweiziska Snowpulse gör ryggsäckar med inbyggd airbag som utlöses om en skidåkare hamnar i en lavin. Det fungerar enligt principen att stora saker ligger överst i en lavin och airbagen gör att man med största sannolikhet inte blir begravs. Fabrikatet ABS har varit ensamma på markanden med den här tekniken. ABS som har funnits i 20 år, har även samarbetat med andra ryggsäckstillverkare som kunnat ha ABS-ballonger inbyggda i deras ryggsäckar.

Snowpulse skiljer sig en del från ABS genom att den upplåsbara ballongen skyddar huvudet mot slagskador. När den blåses upp går den som en stor böjd korv från ena axeln över nacken till den andra axeln.

I ryggsäcken har man en tryckkluftsbehållare som blåser upp ballongen och på ena axelbandet sitter ett handtag man utlöser mekanismen. Tryckluftsbehållaren fylls på med en dykartub.

Läs mer på www.snowpulse.com

Highsport säljer Snowpulse i Sverige. www.highsport.se

Av: Mårten Pettersson


Text: Åka Skidor • 2008-04-04
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top