5fd92538d0cfb

Artiklar

Novembernumret i butik nu!

Italien är huvudtemat i novembernumret av Åka Skidor. Läs om stiliga Cortina d'Ampezzo och charmiga Champoluc. Häng även med Free Radicals till Borgafjäll och så har vi testat vinterns twintips.

Text: Åka Skidor • 2008-11-04

Cortina d’Ampezzo
Världen är vacker och pisterna fantastiska i Italiens förnämsta skidort. Gågata med lyxshopping. Skidlärare i kläder från Prada. Vinbarer, juvelerare och fashionabla hotell; det här är en skidort med stil.

Novembernumret i butik nu!

Charmiga Champoluc
I en djup dalgång på sydsidan av Monterosa-massivet ligger Italiens charmigaste skidort. Champoluc är en alpby som omfamnar sina gäster. Byn, bergen och inte minst maten är oemotståndlig.

Novembernumret i butik nu!

Fjällens 77 höjdare
Är det barnbackarna, skidäventyret eller kroglivet som lockar mest? Vill du veta var de bästa parkerna, pisterna och partyt finns? I Åka Skidors fjällguide får du 77 bra tips inför skidsäsongen.

Mot alla odds
Han har dömts ut och förklarats redo för pensionen mer än en gång. Men nu tar Patrik Järbyn sats mot världstoppen ännu en gång.

Free Radicals i Borgafjäll
I Borgafjäll slutar allmän väg. Skidfilmarna i Free Radicals drog dit för att spela in en sekvens till sin nya film. Men mötet med södra Lapplands fjällvärld gav mer än några minuters film.

Novembernumret i butik nu!

Fjällens förorter
Sugen på en snabbis? Vi har valt ut fem skidområden söder om Sälen som passar för en skön skidhelg.

Bergshotell i Alperna
Boende med storslagen alputsikt. Pister direkt utanför dörren och hela skidområdet för dig själv, varje morgon.

Skidkartan: Aostadalens höjdare
Om du vill ha en buffé av skidupplevelser på semestern är Aostadalen rätt resmål. Här hittar du några av Italiens bästa skidorter och Alpernas häftigaste skidäventyr.

Skidtest: Freestyleskidor
Twintips är de lekfullaste skidorna. Med dem har man kul på hela berget: i parken, pisten och offpist. Vi har hårdtestat 15 par av vinterns snurrigaste skidor.

Novembernumret i butik nu!

Pistprylar
Åka skidor har hittat vinterns bästa pistprylar: vassa skidor, hjälm som skyddar och kläder som håller värnen när fartvinden kyler.

Hjälmar
En bra hjälm är en självklar del av din skidutrustning och skyddar mot hård snö, elaka klippor, träd och allt annat på berget som hotar din skalle.

Henrik Windstedt lär dig hoppa klippor
Att hoppa klippor hör skidåkning till, i alla fall om man vill vara tuff. Henrik Windstedt visar hur du lyckas.

Novembernumret i butik nu!

Träningstips
Slalomstjärnan Markus Larsson om hur du snabbt får upp konditionen inför vinterns första skidåk.

Stein Eriksen
Efter framgångarna i OS 1952 emigrerade Stein Eriksen till USA och blev en av den växande skidsportens största ambassadörer.

Zoom: Nicklas Blom

Numrets pryl: bästa skidryggsäcken

Läsartävling, vinn flygbiljetter för två.

Böcker, mössor och t-shirts i Åka Skidor Shop.

Krönika: det finns bara en talang.

Av: Redaktionen

Novembernumret i butik nu!
Novembernumret i butik nu!
Novembernumret i butik nu!

Novembernumret i butik nu!
Novembernumret i butik nu!
Novembernumret i butik nu!
Novembernumret i butik nu!


Text: Åka Skidor • 2008-11-04
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top