Vemdalen, foto: Karl Vertergard

Artiklar

På torsdag öppnar Vemdalen

Nu börjar säsongen på riktigt på vissa håll i landet. Redan på torsdag premiäröppnar Skistar Vemdalen med utvalda liftar och pister. Norrut och västerut har säsongen redan tjuvstartat.

Text: • 2014-11-10 Uppdaterad 2014-11-10

Tack vare gynsamma väderförhållanden och ett ihärdigt arbete av snöläggare och pistmaskinsförare kan Vemdalen sparka igång med en tidig säsongsöppning. Det är anläggningarna Vemdalsskalet och Klövsjö som öppnar utvalda nedfarter och liftar. I helgen öppnar även Klövsjö Express.
Det känns fantastiskt kul att vara igång med en ny skidsäsong. Nu håller vi tummarna för mer snö och kyla så att vi snart får provåka vårt ”nya” område vid Väst Express. Vi syns i backarna”, säger Palle Andersson, Sportchef Vemdalsskalet. 

På torsdag öppnar Vemdalen
Vemdalen, foto: Fredrik Kingstad

Nytt för i år är en total förvandling av skidområdet Väst på Vemdalsskalet där den nya 6-stolsliften Väst Express står klar. Invigning av liften sker i december och i området har det även skett en fördubbling av skidåkningsytor; det har gjorts tre nya nedfarter och totalt sett finns en svart, tre röda och en grön pist. Därtill är ett nytt, kraftfullt snösystem på plats.

På torsdag öppnar Vemdalen
Snöläggning i Vemdalen, foto: Erik Hammarsten

Fakta om liften Väst Express

Längd: 1180 m, fallhöjd: 320 m, kapacitet: 2 800 pers/tim, åktid: 3 min 17 sek,
hastighet: 6 m/sek, liften har stolar med vindskydd samt helautomatiskt garage. Liftlevarantör är Leitner Ropeways.

Hos vår kära granne i väst har Kvitfjell redan öppnat. I lördags stod Familiebakken öppen för säsongens första svängar. Där finns nu 20-40 cm konstsnö men framöver ska det bli plusgrader så prognosen för när fler backar kan öppna är osäker.

På torsdag öppnar Vemdalen
Hamrafjället, Tänndalen

Tänndalen smygöppnade i lördags, det gick att åka från andra avstiget på Headstråket. Nu i veckan är backen enbart öppen för träningsgrupper.

På torsdag öppnar Vemdalen
Hemavan/Tärnaby

I lördags öppnade även barnens favorit Lilla Lämmeln samt Centrumbackens nedre del i Hemavan. Kul för alla jibbers då det finns ett antal features i slutet av Centrumbacken.


Text: • 2014-11-10
ArtiklarSkidorter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen