5fd94851a9d7e

Sju skidfilmer du måste se i vinter

Skidfilmerna som släpps inför säsongen 2014/2015 mixar på ett schysst sätt ihop gamla stilar med nya. Här är några standouts väl värda att kolla in...

Text: • 2014-11-10 Uppdaterad 2020-12-16

PURE
Europas största skidfilm för säsongen heter PURE och här får vi hänga med ett gäng krutbrudar. Snygga PURE är andra filmen i Shades of Winter-serien. Svenska åkare såsom Matilda Rapaport, Emma Dahlström och Evelina Nilsson medverkar i filmen.

Pretty Faces
En annan najs skidrulle med bara tjejer är Pretty Faces. Fler duktiga kvinnliga åkare förtjänar mer tid i rutan och därför gjorde proffsåkaren Lynsey Dyer Pretty Faces.

The Little Things
En snowbordfilm med tyngd på intervjuer och schyssta puderåk. I filmen får vi veta hur några av branschens bästa åkare (tänk Jeremy Jones och Gretchen Bleiler) tänker kring klimatförändringar.

Higher
Den tredje filmen i Jeremy Jones-triologin visar hur livet för en proffsåkare ter sig bakom kameran. Higher visar allt: det bra, det dåliga, det fula med att vara professionell åkare och de risker som jobbet medför. Men också belöningarna.

Almost Ablaze
Om du är sugen på en film med tung skidåkning och lättsam humor då ska du kolla in TGR:s Almost Ablaze. Det här är en sådan där film som du ska ladda med kvällen innan en episk dag i bergen. Branterna i filmen är galna och pudret är perfektion definierat.

Afterglow
En av favoriterna i fjol var Sweetgrass Productions Valhalla, och deras uppföljning i år, Afterglow är lika imponerande. Filmen är inspelad på natten och ljussättningen gör att skidåkningen blir helt annorlunda, fortfarande fantastisk. 

Days of My Youth
Den här filmen handlar om den livslånga relation som skidåkare har till sin sport. Days of My Youth tacklar tunga teman på roliga sätt. Här utför åkarna sin magi trots mindre optimala förhållanden.


Text: • 2014-11-10
Video

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen