5fd947abc4ca1

Fast i lavin – dras med 250 meter

En skidåkare utlöser och dras med i en lavin vid offpiståkning i franska Tignes sista februari. Först åker hans kompis och allt verkar lugnt men när skidåkare nummer två ska ta sig ner går det inte lika smärtfritt.

Text: • 2015-03-03 Uppdaterad 2015-03-03

Så här skriver skidåkaren Benjamin Styles själv om händelsen på sin Vimeo-sida:

”Ska skida en linje skiers right om Tuf de la Toviere (Mickeys Ears), droppar ner i en ränna som smalnar av längre fram. Innan den smalnar av lyckas jag utlösa en lavin, bara en liten, men eftersom all snö koncentreras till den avsmalnande rännan, dras jag med av lavinen ända ner till botten.”

Benjamin Styles lyckades dra i handtaget till sin lavinryggsäck som löstes ut och höll honom över ytan. Han skadades inte allvarligt i olyckan men föll över några stenar och slog i armbågen.

”Stel i ryggen men kom lyckligt undan. Jag tumlade omkring 250 meter innan jag stannade”, skriver Benjamin Styles om utgången av lavinolyckan.

Laviner – en lektion i överlevnad
Spränger laviner efter snödump på 1,5 meter
Skidåkare utlöser lavin
Gigi Rüf i stor lavin i Alaska

Text: • 2015-03-03
FrankrikeLavinsäkerhetTignesVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen