Brian Grubb (USA) – Action

Ny sport uppfunnen – Snow Wake-Skate?

Det är inte varje dag som en helt ny sport uppfinns. Nu är "Snow Wake-Skate" här och det verkar riktigt kul!

Text: • 2015-03-06 Uppdaterad 2015-03-06

I strävan efter att hela tiden hitta nya utmaningar åkte wakeskating-pionjären Brian Grubb till Bosnien-Herzegovina. Han hade hört om den perfekta ån Studeni Potok, kallad ”Drakens svans” i folkmun, att utöva sin nya sport på. Den krokiga ån ringlar sig fram på det olympiska berget Bjelasnicas bergsplatå, 25 kilometer från Sarajevo.

Precis som namnet låter är Snow Wake-Skate en blandning mellan snowboard-, wakeboard- och skateboardåkning. Men Brian Grubb är inte helt nöjd med namnet på sporten, en sport som saknar ett namn, enligt honom. 

Hans vision var att skilja sommarsporten wakeskating från just sommaren och plocka in sporten i ett vintrigt förhållande istället. Det här är grejen som för första gången kombinerar vatten- och snösport, menar Grubb.

Han byggde sin egen funpark på tomten – med lift, snökanon och allt!
Ny sport uppfunnen – Snow Wake-Skate?
Foto: STAREALATION ANDREAS MOHAUPT / REDBULL.COM

Till sin hjälp har han en lång vajerlina som drar honom fram genom Studeni Potok, som slingrar sig fram genom det tjocka vintertäcket. Dalen ser ut som ett snöigt sagoland hämtat ur Narnina. 

Grubb kör carving i snön ena stunden och i nästa är han på vattnet och åker wakeskate, kör några favorittrick och sedan upp på snö igen. Det ser onekligen roligt ut.

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.8 hetaste trenderna nästa säsong 2016
De kör galen speed riding i svår terräng

Text: • 2015-03-06
SnowboardVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen