Dennis Risvoll gör backflips i sömnen. Foto: Einar Endgal / FWQ

Backflippen det snackas om nu

Vill man vinna gäller det att satsa allt. Det gör norrbaggen Dennis Risvoll som slängde en riktigt stor backflip under friåkningstävlingen Freeride World Qualifier i Schweiz.

Text: • 2015-03-19 Uppdaterad 2021-08-19

27- åriga Dennis Risvoll har tävlat i friåkning under tio år. Det här året kör han Freeride World Qualifier och han leder totalen med över 700 poäng.

Hans mål är att vinna FWQ *4 för att ta sig upp till nästa nivå, Freeride World Tour. På senaste tävlingen i Nendaz, Schweiz, satte han en fet backflip urför en hög klippa.

Glädjande är att svenska Evelina Nilsson vann tävlingen i Nendaz på damsidan. Hon placerar sig därmed tvåa i totalen och har haft en superfin tävlingssäsong.

Åka Skidors bloggare Karin Stöckel hamnade precis utanför pallplatsen, med fjärde plats. Något som hon ilsknade till över men ändå är nöjd med i efterhand, läs gärna Karins blogginlägg om tävlingen.

Backflippen det snackas om nu
De 8 tjejerna med mest poäng i Freeride World Qualifier.
Backflippen det snackas om nu
Här är de 8 med flest poäng i nuläget i Freeride World Qualifier. På tredje plats kommer svenske Kristofer Turdell.

 
Här är klippet när Dennis Risvoll gör backflipen som det snackas om i skidvärlden nu.

Flygturen: Jesper Tjäder gör dubbel backflip på galet hopp
Ska göra backflip – landar på annan skidåkare

Henrik Harlaut gör dubbel cork 1080 utför gigantisk klippa

Höjdpunterna från Nendaz:

De kör djupa svängar och jublar över träd

Text: • 2015-03-19
Freeride World TourFWQNorgeVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen