Foto: TGR/The Sammy C Project

The Sammy C Project ska ta skidfilmen till ny nivå

Sammy Carlson är en av världens mest inflytelserika och talangfulla skidåkare. Nu släpps trailers till filmen som ska göra honom till legendar – The Sammy C Project. – Jag gör inte det här för min image, säger Sammy Carlson i en intervju med X-Games.

Text: • 2015-10-22 Uppdaterad 2015-10-22

Konsten att läsa snö

Vid den här tiden av sin karriär har Sammy Carlson blivit van vid att leva i centrum av skidvärldens rampljus. Från att ha landad sportens första switch triple rodeo 12:a till hans åtta X-Games medaljer har han stjärnstatus vuxit till en av världens största – och med det chansen att påverka omvärlden på ett helt nytt sätt.
I år släpps hans självbetitlade film – The Sammy C Proejct – en film som han hoppas ska inspirera en yngre generation att gå i hans fotspår.
– Jag vill att barn ska se att jag gjort det här utan tränare. Jag vill inspirera människor genom att representera stenhårt arbete, säger den 26-årige amerikanen i en intervju på X-Games hemsida.

Filmen har tagit två att år göra men väntan har varit väl värd när en får se den nysläppta trailern. Filmen visar upp ett unikt foto – mycket tack vare det 6 miljoner dyra kamerasystem som användes under inspelningarna. Där till har Carlson fått hela fria händer och arbetat väldigt nära produktionen både vad det gäller filmning som efterbearbetning.
– Teton Gravity gav mig fullständig frihet vad det gäller det kreativa och jag har kunnat göra vad jag har velat under resans gång. De tillät mig sätta ihop ett team som jag är super-taggad på.

Förra året annonserade Carlson att han skulle ge upp tävlandet och istället satsa på friåkningen och filmandet. Det här projektet markerar början på ett nytt kapitel i hans karriär och med tanke på vad vi kunna se hittils i teasern och trailern kan vi knappt bärga oss till filmen släpps den 20:e november. 

Trotsar rädslan – i gummistövlar och jeans


Text: • 2015-10-22
Sammy CarlsonThe Sammy C ProjectVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen