5fd946cc98ef2

Föll ner i crevasse – dokumenterar allt

Att trilla ner i en crevasse är inget du önskar din värsta fiende. Det kan vara extremt skadligt och direkt dödligt. Brandon Kampshuur klarade sig dock helskinnad – och kunde dokumentera allt.

Text: • 2015-12-18 Uppdaterad 2015-12-18

Det var i februari i år som Brandon Kampshuur befann sig i Chamonix och på Glacier des Rognons. Brandon var ute tillsammans med en guide när han helt plötsligt föll ner i en glaciärspricka.

Lyckligtvis landade Brandon på en snöbro och klarade sig mirakulöst utan några större skador. Så han bestämde sig för att dokumentera händelsen via sin kamera fram tills att skidpatrullen kunde rädda honom 45 minuter efter att han fallit ner. Och som han själv beskriver det:
– Jag hade mycket tur.

Jo tack.

Han körde barmarksåkning långt innan Candide


7 prylar som kan rädda livet på dig i vinter


JT Holmes nära tragedi – mitt framför kamerorna


Text: • 2015-12-18
ChamonixFrankrikeGuiderVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen