Ett snabbt strumpbyte kan göra underverk för dina fötters välmående. Jackie Paaso och Riene Barkered visar hur det går till. Foto: Emrik Jansson
Verkstan

7 tips för att förhindra skavsår i pjäxorna

Skavsår i dina toppturspjäxor kan snabbt förstöra den bästa av dagar på fjället. Här får du tips på åtgärder.

Artiklar

Guide: Vad du ska ha med dig på topptur

Här går vi igenom vad du alltid ska ha med dig när du går på topptur och vad du lägger till i brantare och mer avancerad terräng.

David Kantermo hittar luckan mellan björkarna i Åre. Foto: Mattias Fredriksson
Artiklar

Fem åktips för bättre skogsåkning

Skidåkning i skogen är en hit dagar med dålig sikt och när stormvindarna piskar fjället. Och alla andra dagar, för den delen. Här är fem tips för skogsåkning.

Artiklar

Topptur: 25 tips som hjälper dig till toppen

Åka Skidor bad några av världens mest rutinerade bergsrävar om tips och råd hur man gör toppturen enklare, säkrare och mer behaglig.

Artiklar

Skidvärldens 18 bästa burgarhak

Till ära av internationella Cheeseburgar-dagen har Åka Skidor sammanställt en lista över skidvärldens bästa burgarhak.

Artiklar

Sista minuten med tåg till Alperna

Hur tar man sig dit det snöar i Alperna på ett sätt som är vettigt för både miljö, plånbok och flexibilitet med destination? Tåg är svaret, och är smidigare än du tror.

Artiklar

Ta hand om dina skidhandskar

Så här tar du hand om dina favorithandskar ordentligt och håller dem vid liv extra länge. Varma, torra och glada fingrar får du på köpet.

Verkstan

Guide: dags att valla och fixa glidet

Nu är det dags. Vi hjälper dig att bli den där jäveln som glider ifrån alla på transportsträckan med våra allsmäktiga vallatips.

Artiklar

Guide till vinterns bästa jobb

Vad har man att välja på egentligen om man funderar på att göra en säsong och bo och jobba på en skidort? Åka Skidor hjälper dig på vägen och har sammanställt skidsveriges jobbmöjligheter inför vintern.

Guide: Så åker du skidor i Alaska

Du har äntligen harvat färdigt på den lokala industrin, alternativt sålt bilen och pantsatt huset. Oavsett är det dags att boka den där efterlängtade skidresan till Alaska – men det finns saker du behöver veta. Här är den perfekta guiden till skidåkning i Alaska.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top