5fd9469ee3bbc

Cham Lines river av ökända Mallory Couloir

Aurélien Ducroz och Cham Lines är tillbaka med en ny säsong. I säsongen första avsnitt betar gänget av svettiga Mallory på nordsidan av Aiguille du Midi.

Text: • 2016-02-02 Uppdaterad 2016-02-02

Alla som åkt upp till Aiguille du Midi vet känslan i kroppen när liften börjar stegra uppför sista biten av bergsmassivet. Nervositeten kommer smygande, andningen blir tyngre, magen känns som ett stort hål och faktumet att skidåkare faktiskt åker nedför stupet du passerar är svårt att förstå och greppa. 

Cham Lines river av ökända Mallory Couloir
Cham Lines river av ökända Mallory Couloir

Historier och skrönor från Chamonix berättar om hur blivande bergsguider, som i en del av sin utbildning ska klättra uppför Mallory, möts av galna fransmän iklädd mössa som glatt ropar ”Bonjour!” för att sedan hopp-svänga vidare nedför stupet.  

Kanske har du haft turen att på väg upp med liften se ett par skidåkare ge sig i kast med den beryktade linjen. Om inte får du nu chansen att följa med Aurélien Ducroz och Xavier Delerue när de tillsammans med guiderna Tony Lamiche och Alexandre Pittin river av åket. 

 

Snart är vintern tillbaka i Alperna!


Fullt ös i snöfattiga rännor


Så ska en presenning rädda skidåkningen i Chamonix


Text: • 2016-02-02
Aurélien DucrozCham Lines

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen