Foto: Karin Stöckel & Carl Regnér via Instagram

Stark svenskhelg i Freeride World Qualifier

Freeride World Tour har redan en stark uppsättning svenskar i startfältet. Nu kan det bli ännu starkare efter en ny svensk succéhelg i FWQ.

Text: • 2016-03-21 Uppdaterad 2016-03-21

Kristofer Turdell, Reine Barkered och Matilda Rapaport tog sig vidare till FWT-tävlingen i Haines, Alaska. Nästa år kan de få sällskap på touren av ännu fler svenska åkare.

Under FWQ-tävlingen i Chandolin lyckades fyra svenska åkare nå topplaceringar – och tre ligger bra till att nå en plats på touren kommande säsong.

I herrarnas tävling stod bröderna Carl och Olle Regnér för en stark tävling och placerade sig på plats tre respektive fyra. 

I den totala rankingen ligger Olle Regnér för tillfället på en andraplats och skulle i dagsläget knipa en plats i FWT. Brodern Carl finns för närvarande på en femteplats, men som ni kan se av tabellen skiljer det inte många poäng uppåt. 

Stark svenskhelg i Freeride World Qualifier
Foto: Freeride World Qualifier

Även i damklassen blev det en stor svenskdag. Filippa Ring stod för en av säsongens bästa resultat och blev trea, samtidigt som vännen Karin Stöckel lyckades knipa en fjärdeplats. 

Bland svenskorna är det Karin Stöckel som ligger bäst till för att kvala in till FWT i och med sin tredjeplats i den totala rankingen.

Stark svenskhelg i Freeride World Qualifier

Det återstår totalt åtta tävlingar av säsongen. Av dem är det bara två som är fyrstjärniga(Røldal Freeride &  Open Faces Obergurgl Hochgurgl) och två som är trestjärniga(Open Faces Axamer & Freeride Challenge Pata Nera).

Det är med andra ord tävlingarna som ger mest poäng till den totala rankningen, vilket därmed gör dem mest intressanta för åkarna. 

Monsteråket tog norrmannen hela vägen till Alaska


Nekades plats i FWT i Chamonix – tar revansch med eget spektakulärt åk


Här hyllas Ludvig Fjällström för sitt vinnaråk


Text: • 2016-03-21
Carl RegnérFilippa RingFreeride World QualifierFreeride World TourKarin StöckelOlle Regnér

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen