Nyheter

Svensk dominans på FWQ i Engadin

Säsongens sista kvaltävling till Freeride World Tour slutade med dubbelt svenskt på pallen.

Leo Slemett i Fieberbrunn. Foto: Freeride World Tour / Mia Maria Knoll

Leo Slemett – Vägen till världsmästartiteln på FWT

Vägen till titeln som världsmästare på Freeride World Tour har varit lång för fransmannen Leo Slemmet. Här är en miniserie om hans väg till toppen.

Åka Skidor Podcast

Åka Skidor Podcast #10: Caroline Strömberg

Vi snackar om att designa egna skidor, harva runt på kvaltävlingar till Freeride World Tour och nätverket InspireUs.

Nytt datum för NM i Riksgränsen 2020

I ett försök att förhoppningsvis kunna genomföra Scandinavian Big Mountain Championships i Riksgränsen i vår har arrangören nu beslutat att flytta tävlingen till den 21-24 maj.

Artiklar

Bekräftat: David Deliv har kvalat till FWT

Åka Skidor fick precis en positiv nyhet mitt i allt världsomvälvande kaos: David Deliv har officiellt kvalat till Freeride World Tour nästa säsong tack vare de resultat han lyckats skrapa ihop så här långt under säsongen.

Artiklar

Finalen av Freeride World Tour och alla kvaltävlingar ställs in

Nu kom det väntade beskeded från Freeride World Tour: Finalen Verbier Xtreme, samt alla kommande kval- och juniortävlingar, ställs in. Men vad betyder det för totalvinsten? Har David Deliv i så fall kvalat till nästa säsong och vann Max Palm juniortiteln? Kommer NM ställas in??

Artiklar

Resultat från koridningen i Hemavan

Världens trevligaste friåkningstävling är avslutad för denna gång och både stämning, nivå på åkning och antalet rödbrända näsor var bättre än någonsin.

Artiklar

Cody Bramwell har kvalat till Freeride World Tour

Den svenska snowboardåkaren Cody Bramwell har presterat på topp denna vinter på kvaltouren till Freeride World Tour, och igår blev det klart att han tar den enda platsen i herrarnas snowboardklass att kvalificera sig till världstouren nästa säsong.

Artiklar

Komfortzonens gränsland – tävla i friåkning

Hur är det att tävla i friåkning egentligen? Häng med bakom kulisserna tillsammans med några av Skandinaviens mest lovande friåkare.

Artiklar

Carl Regnér gör comeback på NM

Det blev ingen premiär på Freeride World Tour för den svenska rookien Carl Regnér i år. Men nu ska den skadade handleden vara läkt och det blir comeback på NM i Riksgränsen.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top