5fd9470a58b8a

Skidåkning i solförmörkelse på Svalbard

Skidåkning under en blodröd solförmörkelse på Svalbard. Det senaste, magiska avsnittet av Salomon Freeski TV bjuder på något alldeles extra.

Text: Tobias Liljeroth • 2016-04-05 Uppdaterad 2016-04-05

20 mars 2015, i samband med en solförmörkelse, ville fotografen Rueben Krabbe iscensätta en galen och ambitiös idé: Han vill fotografera skidåkare framför en solförmörkelse.

Efter en hel del planering och logistik åkte Krabbe, tillsammans med Chris Rubens, Brødy Leven och Cody Townsend, till Svalbard för att genomföra projektet – men det visade sig vara lättare sagt än gjort.
På grund av extremt låga temperaturer, runt -40 grader,  och stark vind tvingades gruppen spendera 45 minuter på skoter bara för att finna det perfekta läget.

Efter att ha bestämt för en punkt hajkade åkarna upp för kammen samtidigt som Krabbe satte upp utrustning drygt 1,5 kilometer därifrån. Men allt hårt arbete och den stränga kylan betalade sig för bilderna blev magiska. 

Skidåkning i solförmörkelse på Svalbard
Foto: Reuben Krabbe
Skidåkning i solförmörkelse på Svalbard
Foto: Reuben Krabbe
Skidåkning i solförmörkelse på Svalbard
Foto: Reuben Krabbe

Hela projektet och resan till Svalbard dokumenterades för Salomon Freeski TV. Det 30 minuter lång avsnittet är utan tvekan en av våra favoriter från Salomon – vilket säger en hel del. 

Ni kan hitta mer av Reuben Krabbes arbete på antingen hans hemsida eller på hans instagram

Pionjärerna – 6 extremskidåkare du bör känna till


Kang – den svenska miljöstaven som ska revolutionera marknaden


8 skidorter nära dig


Text: Tobias Liljeroth • 2016-04-05
Salomon Freeski TVVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top