Foto: Nikolai Schirmer

Artiklar

Med hundspann till Monster-rännan

Så har norrmannen Nikolai Schirmer slagit till igen. Den 11e november var han ute på mission i Tamok-dalen och åkter puder i en av Skandinaviens fetaste rännor.

Text: Gabriella Edebo • 2017-11-16 Uppdaterad 2017-11-16

Monster-rännan och är ett 700 meter långt åk som ligger tio kilometer in från närmaste väg i Tamok-dalen i Nordnorge. Med den långa approachen, ett crux på mitten som kräver en firning och knappt fem timmars dagsljus så är det ett åk som inte ofta körs så här års. För sex år sedan gjorde Nikolai ett försök men fick vända tillbaka och nu var det dags igen, fast med lite hjälp från slädhundar. Med hundspannet kunde de kapa tiden att ta sig in till foten av berget med nästan tre timmar

Det här spelades in för bara några dagar sedan (den 11e november) och visar än en gång att vintern ochsnön verkar gömma sig i Norge.

Missa inte att spana lite extra på pinnen de använder som snöankare vid firningen, refererad till i filmen som ”organic bio-degradable snow anchor”.

”Vi kuttet faktisk ned to trær for å finne en som hadde perfekt bounce og stivhet.” utvecklade Nikolai när vi frågade om pinnen i fråga. 

Med hundspann till Monster-rännan
Foto: Nikolai Schirmer

Poesi på franska och ösig norsk åkning


Fullt ös i snöfattiga rännor


Text: Gabriella Edebo • 2017-11-16
ArtiklarNikolai SchirmerNorge

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen