Kristofer Turdell på sina Anima. Foto: Sophie Odelberg
Artiklar

Den svarta dokumentärserien – livet bland bergen

Ett gäng spretiga karaktärer som alla delar passionen till skidåkning och bergen. Här får vi träffa några av personerna bakom Black Crows lite närmare.

Artiklar

Mindre utsläpp men bättre åkning – går den ekvationen ihop?

Nikolai Schirmer bestämde sig inför förra vintern att kapa sitt utsläppskonto ordentligt, men ändå få till mer och bättre skidåkning. Hur det gick ser du i filmen "Endless Winter 3".

Artiklar

Perks – fördelarna som deltidsproffs

Se Nikolai Schirmers uppföljare till filmen Shapes. En hyllning till naturens element i en estetisk video på nio minuter med ösig åkning med inspiration från Dr Seuss.

Artiklar

Med hundspann till Monster-rännan

Så har norrmannen Nikolai Schirmer slagit till igen. Den 11e november var han ute på mission i Tamok-dalen och åkter puder i en av Skandinaviens fetaste rännor.

Poesi på franska och ösig norsk åkning

Norrmannen Nikolai Schirmer har skapat ett mästerverk på 8 minuter som utforskar friåkningens olika former och skepnader i olika världsdelar.

Nekades plats i FWT i Chamonix – tar revansch med eget spektakulärt åk

Nikolai Schirmer är inte bara sylvass på skidor – han är även otroligt kreativ när det kommer filmredigering. När han inte blev inbjuden till Freeride World Tour i Chamonix passade han på att göra sin egen tävling – med ett makalöst åk.

Fullt ös i snöfattiga rännor

Säsongsstarten i Chamonix (och resten av Alperna för den delen med) har varit allt annat än snörik. Något norrmannen Nikolai Schirmer skiter högaktningsfullt i och trycker ner gaspedalen i 180.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top