5fd91d5b706b9

Artiklar

Flera skadade efter sittliftshaveri i Georgien

Flera skidåkare rapporteras ha skadats efter en sittlift i skidorten Gudauri i Georgien havererat fullständigt och i hög hastighet börjat gå baklänges. Filmerna från händelsen kan vara bland det obehagligaste i liftväg någonsin.

Text: Gabriella Edebo • 2018-03-16 Uppdaterad 2018-03-16

Georgien som freeride-destination har de senatse åren ökat i snabb takt tack vare sin fina terräng, stabila mängder snöfall och framförallt billiga prisläge. Efter den här incidenten kanske det blir en förändring av den trenden, men oavsett lär landet (och alla andra skiddestinationer för den delen) få betyligt högre krav på sig rent säkerhetsmässigt.

Exakt vad som gått snett i skidorten Gudauri där en av sittliftarna fullständigt ballade ur och började snurra baklänges med en sjuhelsikes fart och tvinga folk att kasta sig ur liften är ännu oklart. Det verkar dock som att samtliga bromsar, nödbromsar och backupbromsar fallerat på en och samma gång.

Enligt UD ska en svensk kvinna ha skadats men otroligt och turligt nog verkar samtliga som förts till sjukhus ”bara” vara lindrigt skadade, enligt de initiala rapporterna.

Vi varnar känsliga tittare för starka bilder.

 


Text: Gabriella Edebo • 2018-03-16
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen