Foto: Bildbyrån / Svenska Skidförbundet

Artiklar

Sommarprat med vinterprofiler

I år var det Frida Hansdotters tur att få chansen att spela in ett avsnitt till Sveriges Radios årliga sommarprat där hon berättar om medaljer, skador, målmedvetenhet och familjesorg.

Text: Gabriella Edebo • 2018-08-16 Uppdaterad 2018-08-16

I Frida Hansdotters sommarprat berättar hon om OS-guldet, VM-medaljerna och envisheten i kombination med hårt arbete som legat bakom framgångarna. Men också om skadan som stannade upp karriären och sorgen efter mammas bortgång.

Sveriges alpina landslagsåkare Frida Hansdotter hade vunnit två VM-silver och tre VM-brons när hon i februari 2018 toppade allt med att vinna OS-guld i Pyeongchang. I sitt sommarprogram berättar hon om OS-dagarna som blev karriärens höjdpunkt och hur hon lärt sig att vända inställda tävlingar och dåliga väderförhållanden till något positivt.

Sommarprat med vinterprofiler
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

Hon berättar om sin envishet och hur hon försökt jobba med en mental rådgivare men kommit fram till att det inte är någonting för henne. Hur det är att vara hemmakär och samtidigt ha 200 resdagar om året.

Frida Hansdotter berättar också för första gången om sorgen efter sin mamma som gick bort 2012. Hur det har påverkat henne och gett nya perspektiv.

Efter 12 år av tävlande på världscupnivå börjar nu 32-åriga Hansdotter ana slutet på karriären. Men…– En sak i taget. Nu ska jag först vinna VM-guld på hemmaplan. Fridas sommarprat hittar du här

Frida Hansdotter

Framgångsrik utförsåkare som säger sig prestera bäst när pressen är som störst.

Meriter
OS-guld i slalom i Pyeongchang 

2 silver & tre brons från VM

Vinnare av den totala slalomvärldscupen 2015-16

Resdagar 200 per år

Hemmakändis Ny idrottshall hemma i Norberg kommer att heta Frida Hansdotter Arena.

Tävlingsrutin Målar alltid naglarna rosa dagen före tävling.

Sommarprat med vinterprofiler
Anja Pärson i studion 2012. Foto: Johan Candert

Lyssna även på avsnitten med Anja Pärson som sommarpratat både 2007 och 2012 efter att hon avslutat sin karriär inom den alpina världscupen.

Anja Pärsons sommarprat från 2007

Anja Pärsons sommarprat från 2012


Text: Gabriella Edebo • 2018-08-16
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen