Hanrik i luften på väg mot vinst. Foto: Bause Media

Vinst och Jerringpris-nominering till Harlaut

Henrik Harlaut vann precis sin första världscuptävling i Slopestyle för säsongen i Stubai och är dessutom en av de nominerade till Jerringpriset i år, så se till att rösta för bövelen!

Text: Gabriella Edebo • 2018-11-23 Uppdaterad 2018-11-23
Vinst och Jerringpris-nominering till Harlaut

Hela 16 kandidater har i år nominerats till Radiosportens Jerringpris som är den svenska idrottsvärldens mest prestigefyllda utmärkelse. Det är det svenska folket som utser vinnaren efter omröstning som kan göras över telefon, i SVTs duo-app eller på webben via den här länken. På webben och via Duo-appen kan man bara rösta en gång i den här röstningsomgången. Via telefon går det att rösta en gång per dygn, men det är också förknippat med en kostnad.

Motiveringen till Henriks nominering:
Henrik Harlaut, Freeskiing
Dubbla guld i X-games. Vinst i prestigefyllda X-games i Aspen, USA – i två discipliner. Harlaut vann i både Big Air och slopestyle. Att någon vinner dubbla guld i X-games har bara hänt en gång tidigare i historien.

Såhär skriver Henrik själv på Instagram:

– Otroligt tacksam att få bli nominerad till Jerringpriset i år! Det har varit en dröm och mål för mig länge men har inte varit säker om en extrem sport atlet nånsin skulle kunna bli nominerad… Hoppas ni tycker det jag gjorde förra året förtjänar ett sånt stort och fint pris och rösta! Tack för allt

Vinst och Jerringpris-nominering till Harlaut
Foto: Bause Media

Som grädde på moset gick Henrik och vann dagens världscup i slopestyle som ägde rum i Stubai, Österrike. Henrik kammade hem 88.88 poäng med en Switch Triple 1260 plus en Double Cork 1260 i första åket, vilket räckte till vinst knappa 0.80 poäng före amerikanen Mac Forehand på andra plats.

Damklassen dominerades av 16 åringen Kelly Sildaru från Estland som precis kommit tillbaka från en korsbandsskada. I kvalet satte hon ner ett snudd på perfekt åk som fick 98 av 100 möjliga poäng. I finalen kraschade hon I sitt första åk men landade kombinationen Right Switch 1080 Mute plus Left Switch 1080 Mute i åk två som hon fick 88.46 poäng för. På andra plats kom Sarah Hoefflin från Schweiz med 86.36 poäng och trea blev Mathilde Gremaud, även hon från Schweiz, med 83.46 poäng. Tyvärr hade vi ingen svensk dam på start på denna tävling då Jennie-Lee Burmansson nyligen skadat knät och Emma Dahlström fortfarande håller på att bygga upp sig ordentligt igen efter sin knäskada.

Vinst och Jerringpris-nominering till Harlaut
Kelly Sildaru. Foto: Bause Media

På herrsidan var det däremot ett stort gäng på sju åkare som alla visade på bra form under träningen, och fyra lyckades ställa ner bra åk på kvalet och ta sig vidare till finalen. Oscar Wester och Oliwer Magnusson slutade på sjätte och sjunde plats och Jesper Tjäder blev tolva.

Nästa världscuptävling i slopestyle äger rum den 10-12 januari i Font Romeu, Frankrike.

Glöm nu för bövelen inte att rösta på Henrik Harlaut som årets Jerringpristagare här!

Intervju med Frihetsministern Henrik Harlaut


Medaljregn på X-games


The Regiment – nysläppt dunderrulle från Henrik Harlaut


Text: Gabriella Edebo • 2018-11-23
Henrik HarlautJerringprisetKelly SildaruSlopestyleStubai

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen