Johnny Collinson och Sam Anthamatten utforskar La Grave. Foto: Tero Repo

Artiklar

La Grave är Alpernas vildaste skidort

I La Grave finns inga avspärrningar, pister eller skidpatrull som berättar var du inte får göra. Friåkarstjärnorna Sam Anthamatten och Johnny Collinson utforskar berget i den här nya filmen.

Text: Gabriella Edebo • 2018-12-02 Uppdaterad 2018-12-02

Den mytomspunna lilla byn La Grave ligger undangömd djupt in i en dal i Frankrike. Orten har ett nästan heligt rykte och åkning så vild och brutal att till och med världens allra bästa åkare visar ödmjukhet och respekt för berget.

Invånare i dalen har pushat gränserna för riktigt brant och extrem skidåkning i flera decennier och många levande legender är bosatta här. Sam Anthamatten och Johnny Collinson åker till La Grave för att träffa dalens pionjärer och upptäcka vad det egentligen är som gör skidorten så unik.

 

La Grave är Alpernas vildaste skidort
Glaciärer, stup och branta åk i La Grave. Foto: Tero Repo

Ny framtid för La Grave


Alpernas 10 mäktigaste skidåk


La Grave – det hotade paradiset


Text: Gabriella Edebo • 2018-12-02
ArtiklarFactionJohnny CollinsonLa GraveSam AnthamattenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen