La Grave

Artiklar

Ledare: Länge leve skidrepubliken Frankrike

Irriterad på den franska arrogansen eller fullständigt förälskad i skidlandet Frankrike? Åka Skidors chefredaktör tillhör definitivt den senare kategorin.

Artiklar

10 anledningar att vi saknar Alperna

Efter 1,5 vinter utan världens bästa bergskedja längtar vi tillbaka mer än någonsin förr. Här har du 10 anledningar till det.

Artiklar

Bergsguiden Per Ås livslånga passion för skidåkning

Efter att ha levt mer än halva sitt liv i bergen är kärleken till bergen starkare än någonsin för bergsguiden Per Ås.

Glacier du Tabuchet ramlade ner i La Romanche. Foto: Pelle Lång
Nyheter

Jättelavin i La Grave stannade 50 meter från byn

Lavinen startade 2000 meter ovanför byn och tog med sig i princip hela bergssidan ner.

Artiklar

Skidsnack v39 – ny lift i La Grave

Veckans nyheter i skidvärlden: Efter 44 år har den ikoniska liften i La Grave tillslut fått en ersättare, Kåbdalis trimmar offpisten, FIS ska bli miljövänligt och mycket mer i veckans Skidsnack.

Frankrike

Världens bästa skidåkning: La Grave

Ett berg, en lift, en liten 
bondhåla. Inte en pist eller en pjäxdans så långt ögat kan nå. Skidvärldens mest säregna 
skidort är sig själv i alla lägen.

Artiklar

La Grave är Alpernas vildaste skidort

I La Grave finns inga avspärrningar, pister eller skidpatrull som berättar var du inte får göra. Friåkarstjärnorna Sam Anthamatten och Johnny Collinson utforskar berget i den här nya filmen.

Nyheter

Ny framtid för La Grave

Efter en tids osäkerhet kring framtiden för den legendariska offpistskidorten La Grave i Frankrike, har nu en lösning äntligen kommit på plats.

Resguide

2000+ Alpernas 10 mäktigaste skidåk

Åka Skidor listar Alpernas 10 mäktigaste skidåk på över 2000 fallhöjdsmeter. Bjässar som garanterat är ett minne för livet.

Nyheter

Crowdfunding för La Graves framtid

Ett nytt crowdfundingprojekt har sökt tillstånd att köra liften i franska La Grave från och med maj 2017. Och du som skidåkare kan hjälpa till att bevara en av världens mest mytomspunna skidorter.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top