5fd91affeae38

Artiklar

Prylnytt: världens lättaste bindning

45 gram. Så mycket (lite) väger den nya ultralätta pinbindningen som är på väg in på marknaden.

Text: Gabriella Edebo • 2019-01-12 Uppdaterad 2021-12-07

Grizzly GR 45 Vertical är det rätt ofräsiga namnet på den nya ultralätta pinbindningen som väger in sig på ynka 45 gram per par.

Bindningen är utvecklad av ett företag från Slovakien som påstår att deras bindning inte bygger på någon annan befintlig bindningsteknologi, utan att de hittat på sin egen radikala variant. Den nya och påstått revolutionerande tekniken är en flärp på sidan av tådelen som låser fast pjäxan i bindningen.

Prylnytt: världens lättaste bindning
Grizzly GR 45 Vertical

Bindningen är så avskalat minimalistisk att det bara finns ett gåläge som är aningen upphöjt, och bakdelen sitter bara fast med tre ynka skruvar på rad. Om någon tycker det låter lite väl klent och otäckt så finns en blir bulkigare variant där bakdelen fästs med fyra skruvar med något större kontaktyta istället och då väger sju gram mer, alltså 52 gram.

Prylnytt: världens lättaste bindning
Grizzly GR 52 Vertical

Grizzly tar med sina 45 gram (alltså den totala vikten för en tådel och en häldel) över positionen som marknadens lättaste bindning från Dynafit P49 som stått övers på pallen med 49 gram fram tills nu. 


Prylnytt: världens lättaste bindning
Dynafit P49

För den som inte fattat det redan av rubriken så känner vi oss manade att påpeka att detta är en bindning som är gjord för att springa uppförs med, och inte i någon större utsträckning faktiskt åkas på utförs.

Specifikationer

Modell: GR 45 Vertical
Tillverkare: Grizzly.ski
Material: Aluminiumlegering med zink (Zicral / ALU 7075) & Rostfritt stål
Vikt: 45 gram
Pris: 699 € (går endast att förhandsbeställa i nuläget)
Mer infogrizzly.ski

Test: 9 techbindningar för hela berget


Skidsnack #1: Veckans nyheter i skidvärlden


Nya världsrekord i höjdmeter på ett dygn


Text: Gabriella Edebo • 2019-01-12
ArtiklarPrylarBindningarSkimoTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen