Prylnytt: världens lättaste bindning

Prylnytt: världens lättaste bindning

45 gram. Så mycket (lite) väger den nya ultralätta pinbindningen som är på väg in på marknaden.

Grizzly GR 45 Vertical är det rätt ofräsiga namnet på den nya ultralätta pinbindningen som väger in sig på ynka 45 gram per par.

Bindningen är utvecklad av ett företag från Slovakien som påstår att deras bindning inte bygger på någon annan befintlig bindningsteknologi, utan att de hittat på sin egen radikala variant. Den nya och påstått revolutionerande tekniken är en flärp på sidan av tådelen som låser fast pjäxan i bindningen.

Grizzly GR 45 Vertical

Bindningen är så avskalat minimalistisk att det bara finns ett gåläge som är aningen upphöjt, och bakdelen sitter bara fast med tre ynka skruvar på rad. Om någon tycker det låter lite väl klent och otäckt så finns en blir bulkigare variant där bakdelen fästs med fyra skruvar med något större kontaktyta istället och då väger sju gram mer, alltså 52 gram.

Grizzly GR 52 Vertical

Grizzly tar med sina 45 gram (alltså den totala vikten för en tådel och en häldel) över positionen som marknadens lättaste bindning från Dynafit P49 som stått övers på pallen med 49 gram fram tills nu. 


Dynafit P49

För den som inte fattat det redan av rubriken så känner vi oss manade att påpeka att detta är en bindning som är gjord för att springa uppförs med, och inte i någon större utsträckning faktiskt åkas på utförs.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!