Foto: Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico (Italienska Bergsräddningen)

Artiklar

Skidsnack v41– Öppningsdrama i Colorado

Flygplanskrasch in i sittlift, äkta amerikanskt drama om att öppna först för säsongen, veckans pristagare i falsk marknadsföring och mycket mer i veckans nyheter från skidvärlden.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-13 Uppdaterad 2019-10-13

Öppningsdrama i Colorado

Säsongens ”viktigaste” race om att öppna först fick en liten extra dramatwist i Colorado, USA i veckan. Vail Resorts ägda Keystone meddelade i fredags att de skulle öppna för säsongen dagen efter och därmed bli först i Nordamerika. Men kort därefter gjorde Arapahoe Basin ett oväntat utspel där de meddelade att de minsann startar liftarna senare samma dag. A-Basin har länge varit en del av Vail Resorts Epic Pass, men har inför den här säsongen dragit sig ur samarbetet och istället joinat Ikon Pass. Så enligt många ses det förhastade beskedet om öppning redan fredag mellan 15:30-17:30 som ett extra mellanfinger till Vail.

Säsongens mest hajpade strumpa

”Built for the way up, to send on the way down. A sock designed not to ruin your day”. Nu finns Cody Townsends promodelsockar Le Send från tillverkaren Le Bent som påstås vara ”världens första backcountry-strumpa” ute på marknaden. Fler features än någon tidigare strumpa låter det som, med bland annat silikonband i toppen och runt hälen för att förhindra att strumpan åker ner eller orsakar skav. Tillverkad av bambu, ull och nylon. Priset ligger på 35 amerikanska dollar, men dessvärre verkar onlineorder med ytterligare $24 i frakt vara enda alternativet att få tag på dem i Sverige för tillfället. 

Skidsnack v41– Öppningsdrama i Colorado

Veckans pris i falsk marknadsföring

.. tilldelas Birka Cruises för nedan sponsrade inlägg på sociala medier för sin ”Ski Cruise” till Sundsvall.

Skidsnack v41– Öppningsdrama i Colorado
Sundsvall? Foto: Skärmdump från instagram

Närkontakt med lift

Ett flygplan kraschade in i en sittlift i norra Italien för en vecka sedan vid skidorten Prato Valentino. Piloten kastades ut ur planet men undkom med lättare skador, och passageraren klarade sig oskadd. Det blev stort räddningspådrag för att få ut passageraren och sen få loss flygplanet från kablarna. Det är lite oklart vad som orsakade olyckan och om liften tog någon allvarlig skada från incidenten eller ej.

 

Rookie Camps för unga snowboardåkare

I Hemavan melan den 28 november och 1 december är det dags för Rookie Camp för landets unga snowboardåkare. Campet riktar sig mot åkare mellan tolv och arton år, men även yngre deltagare från åtta är välkomna i sällskap av en förälder eller vuxen. Läs mer och anmäl dig på skidor.com 

Sofia Sjöberg i Illume semi 

Grattis till Sofia som tagit sig till semifinal i fototävlingen Red Bull Illime Image Quest 2019 i lifestyle-kategorin med nedan bild på Jacob Wester som vallar lagg och Daniel Rönnbäck mitt i redigeringsmode. Läs mer om bilden och Sofia här

Skidsnack v41– Öppningsdrama i Colorado
Foto: Sofia Sjöberg / Red Bull Illume

Jacob Westers nya kläder

Ovan nämna fotograf fotar främst pojkvännen Jacob Wester, och nu är det klart att han lämnar Wear Colour och framöver kör head to skidspets med Rossignol. 

Malou åker bara puder

En av sveriges bästa friåkare som dessutom är bland de absolut största på sociala medier Malou Petersson har klippt ihop en peppande säsongsedit med enbart djup puderåkning. Se den här

How to Swoop med Skiman  

Lär dig ”jamp swoop and svörve” med Magnus Skiman Granér. Steg för steg till mer flow och steeze i din åkning där hela skidans stuns utnyttjas till fullo.

Malou Petersson åker bara puder


Skidsnack v40 – framtidens skaljacka


Vinterns 11 bästa nya prylar


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-13
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen