Foto: Daniel Rönnbäck

Artiklar

Åk skidor i Chamonix med dalens snabbaste skidåkare

Tof Henry är uppvuxen i Chamonix och känd som dalens snabbaste skidåkare som lätt tuggar i sig några av de hårigaste åken till frukost. Nu har du chansen att få åka en vecka tillsammans med honom.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-09 Uppdaterad 2019-11-09

Tof Henry har länge varit ett välkänt namn i hemdalen kring Chamonix, men i samband med att fotografen Daniel Rönnbäck gjorde en film om honom förra hösten hamnade han i strålkastarljuset. 

Genom filmen ”Born in Chamonix – Steep skiing doesn’t exist” tilldelades Tof de prestigefulla utmärkelserna Breakthrough Performer och Best Line för sitt åk utför Mallory på Nordsidan av Aiguille du Midi på Powder Awards 2018. 

Det råder ingen tvekan om att Tof åker orimligt fort utför helt vansinnigt branta och exponerade åk, och Daniel Rönnbäcks senaste film Dreams som visas nu under Untracked Film Tour och kommer ut på nätet senare i höst får utgöra ytterligare bevisunderlag för den saken. 

Åk skidor i Chamonix med dalens snabbaste skidåkare
Foto: Daniel Rönnbäck

Nu till vintern arrangerar Langley, som äger och driver hotellet Gustavia i centrala Chamonix (på gatuplan finns det smått legendariska afterskihaket Chambre Neuf beläget), en resa till Chamonix tillsammans med Tof. Under en vecka i januari kommer gästerna som anmäler sig till resan att gå åka tillsammans med Tof som kommer att dela med sig av tekniktips och framförallt hitta den bästa åkningen för stunden.

Resan har en rätt saftig prislapp och det finns ett väldigt begränsat antal platser, men det lär bli en extremt unik upplevelse. Tof berättar mer om resan i filmen nedan.

Tof Henry är Chamonix snabbaste brantåkare


Världens bästa skidåkning: Chamonix


Skidsnack v44 – Tännd(alen)vätska på flygplatsdebatten


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-09
ArtiklarChamonix

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen