Åk skidor i Chamonix med dalens snabbaste skidåkare
Foto: Daniel Rönnbäck

Åk skidor i Chamonix med dalens snabbaste skidåkare

Tof Henry är uppvuxen i Chamonix och känd som dalens snabbaste skidåkare som lätt tuggar i sig några av de hårigaste åken till frukost. Nu har du chansen att få åka en vecka tillsammans med honom.

Tof Henry har länge varit ett välkänt namn i hemdalen kring Chamonix, men i samband med att fotografen Daniel Rönnbäck gjorde en film om honom förra hösten hamnade han i strålkastarljuset. 

Genom filmen "Born in Chamonix – Steep skiing doesn't exist" tilldelades Tof de prestigefulla utmärkelserna Breakthrough Performer och Best Line för sitt åk utför Mallory på Nordsidan av Aiguille du Midi på Powder Awards 2018. 

Det råder ingen tvekan om att Tof åker orimligt fort utför helt vansinnigt branta och exponerade åk, och Daniel Rönnbäcks senaste film Dreams som visas nu under Untracked Film Tour och kommer ut på nätet senare i höst får utgöra ytterligare bevisunderlag för den saken. 

Foto: Daniel Rönnbäck

Nu till vintern arrangerar Langley, som äger och driver hotellet Gustavia i centrala Chamonix (på gatuplan finns det smått legendariska afterskihaket Chambre Neuf beläget), en resa till Chamonix tillsammans med Tof. Under en vecka i januari kommer gästerna som anmäler sig till resan att gå åka tillsammans med Tof som kommer att dela med sig av tekniktips och framförallt hitta den bästa åkningen för stunden.

Resan har en rätt saftig prislapp och det finns ett väldigt begränsat antal platser, men det lär bli en extremt unik upplevelse. Tof berättar mer om resan i filmen nedan.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!