5fd9173237597

Artiklar

Svenska Kang lanserar teleskopstav

Det svenska stavmärket Kang följer hakar på toppturstrenden och kommer nu med en teleskopstav i återvinningsbar aluminium.

Text: Tobias Liljeroth • 2019-12-04 Uppdaterad 2019-12-04

För länge sedan var det Moon-stavarna som gällde för svenska skidåkare, både utför och på platten, med legender som Ingemar Stenmark och Thomas Wassberg som körde med Malungföretagets produkter. Moon finns inte längre men sedan 2014 håller Stockhomsbaserade Kang den svenska stavfanan högt med sina säreget designade stavar för utförsåkning. Men stavar tänker du då förstås. Ett par stavar är väl ett par… stavar, eller? Inte om du frågar gänget bakom Kang.

Vi startade Kang med målsättningen att förändra hur skidåkare ser på sina stavar. Tidigare har stavar nästan varit en slit-och-släng-produkt. Vi ville skapa stavar som skidåkarna värdesatte, säger Carl Norinder på Kang.

Svenska Kang lanserar teleskopstav
Färgglatt värre. Foto: Kang

Sedan tidigare har Kang de två modellerna Flax som är tillverkad i lin, och Bamboo, du gissade rätt, tillverkad i bambu. Till årets säsong utökas kollektionen med en teleskopstav i återvinningsbar aluminium. Den tvådelade staven kommer i sex olika färger, kan justeras mellan 87 och 137 centimeter och väger 550 gram.

– Vi ser en stark trend att allt fler går uppför bergen med sina stavar och vi har fått frågor från konsumenter, butiker och distributörer om när vi släpper en teleskopstav. Dessutom har många av våra teståkare två par stavar; ett par när de går uppför och ett par när de åker pist. Det var helt enkelt dags, fortsätter Norinder.

Friåkningslegenden Sverre Liliequist och det sjuttonåriga stjärnskottet Max Palm är två av åkarna som kör med Kang.

Prislappen ligger på 1 499 kronor.
För mer info, kolla på kangpoles.com

Svenska Kang lanserar teleskopstav
Upp som ett teleskop, ner i ett snömoln. Foto: Kang

Kang – den svenska miljöstaven som ska revolutionera marknaden


WNDR Alpine – En skida gjord av alger?


Nu kommer Marker med utmanare till Shift – Duke PT


Text: Tobias Liljeroth • 2019-12-04
ArtiklarNyheterPrylarKangStavar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen