Foto: Blizzimages / Frank Shine

Artiklar

Skidsnack v49: från bragdguld till skimo

Return of the Turn besöker Engelberg, byte av land och idrott, Ungdoms-VM i friåkning och årets skidfilm. Och mycket mer såklart i veckans #skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-08 Uppdaterad 2019-12-08

Ungdoms-VM i friåkning

Tre svenska ungdomar är uttagna till Freeride Junior World Championships som arrangeras i Österrikiska Kappl den 28-31 januari 2020. Håll tummarna för NM-mästaren Max Palm, Nils Uski och Jennica Folkesson.

Premiär för Kungsbergets landningsairbag

Nu i helgen öppnade Kungsberget för säsongen och i samband med det var det även dags att inviga den första Big Air Bag-landningen i landet. Läs mer här

Premiär för nordeuropas första landningsairbag

Tillskott till Skimo Girls

Tove Alexandersson har precis tilldelats Bragdguldet för sina fantastiska insatser som sveriges i särklass bästa orienterare. Men nu i vinter byter hon sport och hakar på det svenska landslaget i ski mountaineering. Hon är världsmästare i orientering, skidorientering och skyrunning, och snart kanske även i skidalpinism? Följ Sweden Skimo Girls på instagram för uppdateringar från vintern!

Värmebölja och lavinaktivitet

Veckans varma temperaturer ledde till en hel del obehaglig lavinaktivitet i den svenska fjällvärlden med bland annat marksläpp i trakterna kring Åre. Kom ihåg att ta det lite extra varsamt tills dess att den svenska lavinprognostjänsten är igång med dagliga rapporter för säsongen de kommande veckorna. 

Nylanserade dojjor

Fubuki är ett nytt svenskt skomärke som uppfunnit skoterdojjan på nytt. Lättare, varmare, hållbarare och framförallt mer färgglad. Finns denna säsong i storlekarna 38, 39, 43 och 44. fubukiboots.com 

Skidsnack v49: från bragdguld till skimo

Gus Kenworthy byter land

Slopestylestjärnan Gus Kenworthy har plockat hem medaljer på X Games och OS i slopestyle och halfpipe som tävlande för USA. Men nu byter han land till Storbritannien där han är född och för att hedra sin brittiska mamma. 

Svelav för skoter

SVELAV (Sveriges Lavinutbildningar) är på g att lansera en lavinkurs särskilt anpassad för snöskoteråkare. Håll utkik framöver när första kursen väntas hållas i februari. 

Filmer

Movie of the Year
Eric Pollards nya film Drawn from Here vann precis utmärkelsen “Movie of the year” på Powder Awards, och nu kan du se den online.

Art of Arc
Råcarv på skidor och bräda med Ted Ligety och Antti Autti.

The Collective
Factions långfilm finns nu att se på nätet.

Rönnbäck börjar vlogga
Fotografen Daniel Rönnbäck ansluter sig till skaran med youtube-vlogg. Se pilotavsnittet från Lofoten nedan.

Return of the Turn 
Marcus Caston, Connery Lundin och Johan Jonsson svänger järnet i Engelberg.

LSM BTS
Häng med Lucas Stål Madison till gränsen under inspelningarna av hans segment i Level 1-filmen Romance. 

Skidsnack v48 – köp liftkort för en säck potatis


Premiär för nordeuropas första landningsairbag


Experten tipsar: Alpernas bästa hemligheter


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-08
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top