Foto: Kungsberget

Artiklar

Premiär för nordeuropas första landningsairbag

Nu i helgen öppnade Kungsberget för säsongen och i samband med det var det även dags att inviga den första Big Air Bag-landningen i landet.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-08 Uppdaterad 2019-12-08

En av vinterns största nyheter på parksidan är den nya luftkudden som Kungsberget investerat i. Till skillnad från se air bags som redan finns på flera orter i landet så är denna formad som en landning, fast lite mer förlåtande än stenhård pist. 

Tanken är att göra det möjligt att till exempel testa nya trick och landa på fötterna med minimerad risk om det skulle gå åt skogen.

Premiär för nordeuropas första landningsairbag
Foto: Kungsberget

Landningen är 28 meter lång, 10 meter bred och cirka 1,5 meter tjock. Landningen kommer att vara belyst och kan därmed vara öppen kvällstid. Landningen är dessutom mindre väderkänslig än den tidigare kudden.

För att den ska passa både nybörjare och mer avancerade åkare kommer det finnas två separata hopp, ett lite mindre och ett i mer redig storlek.

Självklart passade Kungsbergets maskot Björnbusen på att testa kudden under öppningshelgen.

Premiär för nordeuropas första landningsairbag
Foto: Kungsberget

Kungsberget inviger ny lodge till vintern


Skidsnack v48 – köp liftkort för en säck potatis


Experten tipsar: Alpernas bästa hemligheter


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-08
ArtiklarNyheterKungsbergetParkskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen