Foto: Montage (Bakgrundsbild från Dundret Lapland)

Artiklar

Skidsnack v48 – köp liftkort för en säck potatis

Dundrets skruvar tillbaka klockan till byteshandel, fler wildcards till FWT, Black Friday i skidvärlden och Hemavans dunderpark på premiären.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-01 Uppdaterad 2019-12-01

Ett till FWT Wildcard

Otippade wildcards till Freeride World Tour fortsätter att droppa in och senaste nytt är att amerikanen Tim Durtschi blir en av åkarna i herrarnas skidklass säsongen 2020. Frågetecken börjar poppa upp. Ska FWT bli mer av en jibbtävling? Är North Face nån form av hemlig sponsor som står redo att ta över när Peak Performance hoppar av som klädsponsor till touren? Blir hela FWT snart en invite only-tävling? Är det kanske lika bra att lägga ner kvaltouren?

Hemavan har öppnat med dunderpark

Nu i helgen öppnade Hemavan och med det även en rejäl park, riktigt snyggt för att vara så här tidigt på säsongen. 

Black Friday i skidvärlden

Åsikterna om det amerikanska påhittet Black Friday som infaller på fredagen efter thanksgiving och som med sina ”sjuka rabatter” uppmanat till konsumtionshets utan dess like har haglat på sociala medier denna vecka. En del företag kör business as usual och hakar på rea-trenden, andra gör tvärt om och höjer sina priser och skänker överskottet till välgörenhet, eller rent av stänger igen både fysiska och onlinebutiker för helgen. Haglöfs till exempel stängde av hemsidan under helgen och tog dubbla priser på allt i sina butiker, där alla intäkter gick till Naturskyddsföreningen. Stellar Equipment behöll samma gamla vanliga priser men skänkte 20% av priset till välgörande ändamål.

Skidsnack v48 - köp liftkort för en säck potatis

Köp liftkort för en säck potatis

Dundret i Gällivare har strul med sin kassaapparat som är kass, och tills det är löst gäller medeltida byteskonst för köp av liftkort. Vad sägs om ett dagskort för en säck färskpotatis, eller familjekort för några kubik björkved kompletterat av en kvalitetsyxa? 

Sälens flygplats i hetluften (igen)

För sjuttioelfte gången är Sälens flygplats återigen på agendan. Denna gång handlar det om att den sprillans nya och omdiskuterade flygplatsen som ska öppna den 22 december kommer att ha trafikledning på distans från Sundsvall. Men företaget som ska sköta flygledningen har fortfarande inte fått alla nödvändiga tillstånd från Transportstyrelsen som krävs. Hör mer från inslaget i P4 Dalarna.  

Järvsöbacken öppnar på lördag

Med 15 cemtimeter natursnö och betydligt mer producerad snö kan backen i Järvsö öppna redan nu på lördag med fina förhållanden. 

 

Lavinprognoser i Norge igång

Det blev en dramatisk start för de norska lavinprognoserna varsom.no som drog igång för säsongen denna vecka. Flera prognosområden sparkade igång på den röda sidan av skalan med stor och betydande lavinfara för flera prognosområden. De svenska lavinprognoserna börjar den 19 december.

 

Veckans filmer:

Långfilm med 50 Project

Cody Townsend och Bjarne Saléns 50 Project har gjort en specialepisod från två åk i Alaska tillsammans med snowboardlegenden Jeremy Jones. 30 minuter väl värda att se med mäktig åkning, bushwhacking och insyn i beslutsfattande på riktigt stora linjer.

Originate säsong 2

Michelle Parker är tillbaka med sin webbserie Originate där det släpps ett nytt avsnitt på youtube varje måndag. Alla avsnitt hittills hittar du här

24 timmar i pjäxor

Felix ”Felkan” Lundin har startat en ny youtube-kanal han kallar Shred Fest, och i det första avsnittet är utmaningen att ha på sig pjäxor under ett dygn i Stockholm nu under hösten. Läs mer och se filmen här

Utmaning: 24 timmar i pjäxor på stan – hade du klarat det?

Skidsnack v47 – SVT börjar sända freeski och snowboard


Corvatsch – i skuggan av glamouren


Chefredaktörens bekännelser “jag har skaffat ett par pistskidor”


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-01
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen